Day 03 – Your favourite series

Erilaisia sarjoja luin todella paljon yläaste- ja lukioikäisenä. Olen aina ollut eläinrakas, ja yläasteikäisenä ahmin huimasti erilaisia eläimiin ja etenkin hevosiin liittyviä nuortenkirjoja. Ehdottomia lempisarjoja tuolloin olivat muun muassa Nummelan ponitalli, Pappilan ponitytöt, Penny ja seitsemän tassua ja Vilman koiraklubi. Myöhemmin innostuin Tuija Lehtisen Laura ja Mirkka -sarjoista, joihin oli mukava nuoren tytön samaistua. Muistan nauttineeni paljon myös Neljä tyttöä ja maagiset farkut -sarjasta. 


Lukioikäisenä löysin Sophie Kinsellan ystävieni suosittelemana ja Himoshoppaaja -sarja löi minut läpi. Tämän sarjan jälkeen en ole Muumi-kirjoja lukuun ottamatta lukenut sarjoja. Jos jokin sarja on tutustumisen arvoinen, ehdota ihmeessä! :-) 


Parhaimmaksi sarjaksi nostaisin lopulta Tuija Lehtisen Laura ja Mirkka -sarjat. Hahmot tulevat molemmissa sarjoissa lähelle nuorta maailmaan tutustujaa ja lämmittävät mieltä. Molempien sarjojen kirjoihin voisin vielä aikuisiälläkin mielelläni palata ja fiilistellä menneitä. 
Kommentit