Days 25-30

Huh, on tullut aika viimeisten haasteiden. Kirjoitan ylös jo huomisenkin osuuden, sillä päivä kuluu opiskelijoiden vappuhulinoissa. Huhtikuun haaste on ollut melko vaikeakin välillä, sillä olen hyvä unohtamaan kaikki kirjat silloin, kun yritän vastata päivän haastekysymykseen. Seuraavaksi onkin sitten odotettavissa kirja-arvostelu George Orwellin  teoksesta Vuonna 1984. Sitä ennen juhlitaan kuitenkin vappua! :-)


www.weheartit.com


Day 25 – A character who you can relate to the most
Apua, miten vaikea kysymys! Viime aikoina luetuista kirjoista muistelen samaistuneeni Jane Austen -lukupiirin Jocelyniin. Itsenäiseen ja eläinrakkaaseen naiseen, joka on ennakkoluuloinen sci-fi -kirjallisuutta kohtaan. 

Day 26 – A book that changed your opinion about something

Varmasti moneen lukijaan on vaikuttanut Khaled Hosseini. Luin ensin Tuhat loistavaa aurinkoa, koska ystäväni kehui sitä. Teos oli ensimmäinen Afganistania ja elämää käsittelevä kirja, jonka luin. Toki olen tiennyt, ettei naisten asema Afganistanissa ole hyvä, mutta on eri asia lukea siitä kokonainen tarina kokijan itsensä näkökulmasta kuin katsoa televisiosta uutiskuvia. Aika pian luin myös Leijapojan, joka pysäytti jälleen, mutta lapsen näkökulmasta. 

Day 27 – The most surprising plot twist or ending
Johanna Sinisalon Ennen päivänlaskua ei voi -teoksen loppu yllätti minut. Myös Tuhat loistavaa aurinkoa sisälsi erilaisia odottamattomia juonenkäänteitä. 


Day 28 – Favourite title
Iih, ihana kysymys! Tartun usein kirjoihin niiden nimen perusteella. Pidän omaperäisistä, runollisista, herkistä ja tehokkaista nimistä. Tässä muutamia, jotka houkuttelevat nimensä perusteella:
- Parvekejumalat (Anja Snellman)
- Joutavuuksien jumala (Arundhati Roy)
- Älä käy yöhön yksin (Kjell Westö)
- Jumalat juhlivat öisin (Donna Tartt)
- Sanovat sitä rakkaudeksi (Arno Kotro)
- Sadan vuoden yksinäisyys (G.G.Marguez) 
- Häräntappoase (Anna-Leena Härkönen) 


Day 29 – A book everyone hated but you liked
Silloin, kun itse luin Paulo Coelhon Alkemistin, pidin siitä kovasti, vaikka se ei millään lailla mullistanut elämääni. Nautin ehkä enemmänkin siitä lukukokemuksena, keinona siivittää hetkeksi mieli unelmiin ja niiden mahdollisuuteen toteutua. Olihan tuolloin omakin itsenäinen elämä vasta alkamassa, ja valoin itseeni innokasta onnistumisen voimaa Alkemistin kautta.

Day 30 – Your favourite book of all time

Onpa vaikea kysymys, sillä tähän on vaikea nimetä vain yhtä. Jokaiselle on varmasti tullut haasteen myötä tutuksi, että lempikirjoihini lukeutuu ainakin Täällä Pohjantähden alla. Koska luen vain harvoin fantasiaa, on lempparikseni jäänyt sen saralta Hobitti -sinne ja takaisin

Kommentit