Days 19-22

Huomaan, että on tullut aika taas päivittää haastepäiviä. Joten pidemmittä puheitta niiden kimppuun!

Day 19 – Favourite book turned into a movie
Tämä on varsin haasteellinen, sillä yleensä teen vain jomman kumman: joko katson leffan tai luen kirjan. Esimerkiksi Tyttö ja helmikorvakorun olen lukenut, mutta en ole katsonut siitä tehtyä elokuvaa, koska haluan pitää omat kuvitelmani ja mielen maisemani itselläni. Taru sormusten herrasta on sen sijaan huippu elokuva, mutta kirjoista olen lukenut vain 1. osan. Hei mutta nyt tuli yksi mieleen, nimittäin Bridget Jones -elämäni sinkkuna! Siitä olen katsonut ensin leffaversion ja sitten lukenut kirjana. Molemmat saivat mielen hyvälle tuulelle. Ala-asteajoista sen sijaan muistan fanittaneeni Poikaa ja ilvestä, josta nautin sekä kirja että leffaversiona. 

Day 20 – Favourite romance book
Luen nykyään enää harvoin romanttisia kirjoja, mutta lukioaikoina olin suurkuluttaja. Suosikkeihini kuului Jane Green, jolta muistan pitäneeni erityisesti Netti@Deitti -teoksesta. 

Day 21 – Favourite book from your childhood
Voi, miten ihana haaste! Lapsuuden lempiteoksia on ihanaa fiilistellä. Minulle luettiin paljon satuja lapsena, ja kun opin lukemaan ahmin kirjoja itse. Lisäksi luin iltasatuja pikkuveljelleni niin kauan, kunnes hän kasvoi niistä ulos. Tykkään muuten todella paljon siitä, kun voi lukea tarinoita muille.

Bongasin Lurunluvut-kirjablogista yhden, jota en olisi muistanut ellen olisi nähnyt kirjan kansikuvaa. Kyseessä on Laura Latvalan Pikku-Marjan eläinkirja vuodelta 1947. Voi, se oli kovassa käytössä, kun olin pieni! Kirjassa on 24 runoa, ja ne etenevät aakkosittain. Lämmöllä muistelen myös Pupu Tupunaa, Miinaa ja Manua, Peppi Pitkätossua ja Pekka Töpöhäntää. Suosikkeihini kuului myös niin kirjana kuin televisiosarjana Maikki Harjanteen Minttu.
Day 22 – Favourite book you own
En omista mitenkään suuria määriä kirjoja, sillä tykkään suosia kirjastoja. Yleensä ostan kirjoja vain kirppareilta tai saan lahjaksi. Suosikkejani omassa hyllyssäni ovat ne, hyvin vanhat teokset, jotka olen pelastanut talteen isänäidin tädin ja suvun vanhasta asunnosta. Täti oli aikoinaan ennen lotta-aikoja toiminut kirjakaupassa, ja saanut sieltä hyviä kirjoja, kuten Aleksis Kiveä, Kalevalaa, Waltaria. Merkittävin on Seitsemän veljestä vuodelta 1934, jossa on Gallen-Kallelan kuvitus ja teksti on vanhahtavassa kirjoitusasussa. Vaikka kirjoissa onkin oma tarina kansien sisällä, niissä on myös tarina ajalta, jolloin alkuperäinen omistaja on teosta lukenut. Siksi ne ovat minulle tärkeimpiä. 


Rentouttavaa pääsiäistä kaikille! Muistakaa herkutella.


Kommentit