Kesän ensimmäinen päivä

Kesäkuun ensimmäinen päivä taitaa olla auringon vapaapäivä. Kesällä ei kuitenkaan haittaa, vaikka pyöräilee ukkosen kuminassa ja sateen ropistessa niskaan. Sade raikastaa ilman ja saa luonnon näyttämään entistä vihreämmältä. Jos sade käy yltiömäiseksi, se voi johdattaa kulkijan jonnekin katon alle, esimerkiksi kirjastoon, kuten minut tänään. 

Minulla onkin kotona nyt kaksi kasaa, tai pientä vuorta, kirjoja: gradukirjoja arkipäiviin ja romaaneja iltoihin. Tämä päivä todisti jälleen, että kirjastosta liimauu käsiin romaaneja aina silloin, kun ei ole kummoisempia suunnitelmia, lainaako jotain vaiko eikö. Yöpöydällä vuoroaan odottelee kolme kirjaa, ja tänään toin niille kaveriksi toiset kolme kirjaa. Neljännen jätin hyllyyn odottelemaan vaikkapa siksi, ettei ole hauskaa olla parittomana pinossa. :-D

Nyt täytyy kuitenkin palata siihen arkipäivän pinoon eli gradukirjoja nuuskimaan. Kahvia ja mustikkapiirakkaa seuraksi, tietenkin.  Illalla loppuun lukemista odottelee  Markus Nummen Karkkipäivä, josta varmasti putkahtaa piakkoin arvoteluni. 

Ihanaa ensimmäistä kesäkuun päivää kaikille!

Kommentit

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti on ilo!