Väliaika


Tuumin, että nyt olisi sopiva hetki kurkistaa yöpöydän kätköihin ja hyllyssä odotteleviin omiin kirjoihin, joista neljä viimeisenä mainittua ovat arvontavoittoja kirjablogeista. 

Yöpöydällä lukemista odottelevat:
~ Toni Morrison: Minun kansani, minun rakkaani
~ Bo Carpelan: Kesän varjot
~ Dostojevski: Rikos ja rangaistus
~Arthur Doyle: Baskervillen koira

Omassa kirjahyllyssä odottelevat:
~ Kjell Westö: Missä kuljimme kerran
~ Juha Itkonen: Huolimattomia unelmia
~ Erlend Loe: Supernaiivi
~ Agneta con Koskull: Mandala
~ Marjo Niemi: Juostu maa
~ Philippe Claudel: Harmaat sielutViime aikoina olen lukenut paljon suomalaisten kirjailijoiden teoksia, ja minun tekee nyt mieli lukea välillä muidenkin maiden kirjailijoiden tuotantoa. Olen reissaamassa vanhempiani luokse kotikonnuille läntiseen Suomeen, josta matkani jatkuu ensi viikolla ystävieni kanssa Helsinkiin lomailemaan. Mukaan täytyy tietenkin ottaa myös lukemista. En osaa ottaa kirjoja omasta hyllystäni ennen kuin kirjaston kirjat on yöpöydältä koluttu. Ystäväni lukee parhaillaan Toni Morrisonia ja hehkuttaa teosta loistavaksi, parhaimmaksi kirjaksi ikinä. Olen aika varma, että Morrisonin Minun kansani, minun rakkaani käpertyy matkakassiini. Kaveriksi taitaa päätyä Bo Carpelan, koska Kesän varjot nyt vain kuulostaa niin kesäiseltä. Olen yllättynyt itsestäni, sillä tiiliskivi houkuttaa, suorastaan kuiskii lukemaan. Dostojevskin Rikos ja rangaistus  on minulla pokkariversiona lainassa, joten eihän se paljoa painaisi? Jos kuitenkin päädyn siihen, että Dostojevski jäisi kotiin, otan siinä tapauksessa mukaani Supernaiivin, koska salapoliisijutut eivät tällä hetkellä innosta. Saapa nähdä, millaiset sisäiset eipäsjuupas-väittelyt käyn itseni kanssa huomenna pakatessani ja valitessani kirjakumppaneita. Huoh, tietäisittepä vain, millaiset huokailut kaikuvat makkarista, kun valitsen vaatteita! Siis eihän sitä voi tietää etukäteen, mitä haluaa laittaa päälleen.

No niin. Minulla ei kovin usein jää kirjoja kesken, mutta nyt koitti sellainen kerta. Aloin lukea Susanna Alakosken teosta Hyvää vangkilaa, toivoo Jenna kesäkuussa, mutta kuusikymmentä sivua luettuani jätin teoksen tauolle. Noh, nyt olen lukenut jo monta kirjaa Alakosken tauon aikana, mutta mieleni ei halaja teokseen enää tarttumaan. Olen lukenut monista blogeista arvosteluja, joissa teosta kehutaan, mutta jokin teoksessa ei tavoittanut minua. Tunsin koko ajan lukiessani olevani jotenkin hukassa enkä päässyt kärryille ollenkaan. Se la vii sanoisi ystäväni ja antaisi asian olla. Niin teen minäkin.

Olen taas kartoittanut Muumi-teosten lukemista, ja sain tänään päätökseen Tove Janssonin Muumipeikko ja pyrstötähti -teoksen. Arvostelu kömpii esiin heinäkuun lopulla, kun palaan taas blogini pariin. :-)(Kuvat ovat itse räpsittyjä)Kommentit

 1. Upeita kuvia!

  Minun kansani, minun rakkaani on huikea teos, muttei mitään kevyttä lomalukemista. Rikos ja rangaistus on oikeasti koukuttavan jännittävä! Minulla on Kesän varjot omassa hyllyssä, mutta en ole vielä saanut luettua. Supernaiivi on ihana; sen kanssa voi rentoutua vaikka riippumatossa :).

  VastaaPoista
 2. Todellakin ihania kuvia! Supernaiivia on kehuttu paljon, minun tekisi mieli lukea se myös. :)

  VastaaPoista
 3. Kiitoksia, vinkkinne auttavat kirjojen valinnassa! :-) Vakuutuin siitä, että Supernaiivi on sata varmasti menossa kassiin mukaan.

  VastaaPoista
 4. Iiiihhania kuvia, miumau! Kiva lukulista sulla. Toi Dostojevski on aika WAU-valinta. ;)

  Hei, millasia on Juha Itkosen kirjat? Mulla olis yks sen Kohti-kirja hyllyssä, mutten oo jaksanu siihen koskea.

  Ootpa voittanu jänniä kirjoja arvonnoista. En oo ikinä kuullu yhdestäkään noista. Odottelen siis sun arvostelua niistä sitten. :)

  VastaaPoista
 5. Ideanus, oon lukenut Itkoselta vain Anna minun rakastaa enemmän. Oon hivenen ehkä outo sillä linjalla, koska en tykännyt kyseisestä teoksesta, vaikka tosi moni tykkää siitä. Ehkä Itkosen tyyli ei vain oo mun juttu. Tuon suht uuden Huolimattomia unelmia -teoksen löysin kirpparilta eurolla. Koska hinta ei kirpaissut, otin sen hyllyyni. Jännityksellä ootan, iskeekö se.

  Mullekin arvontavoitoista vieraita ovat kaikki muut paitsi Supernaiivi. Vaikuttavalta mielenkiintoisilta kirjoilta takakansien perusteella, joten innolla ootan itse sisällön antamaa lukukokemusta. :-)

  VastaaPoista
 6. Hei, löysin juuri blogisi ja jään lukijaksesi. Hienoja kirjoja on tulossa, ja mukavaa, kun kirjoittelet Oulussa kuten minäkin. Lukemattomien kirjojen pinot ovat tuttu juttu ;-D!

  Ihania kesäpäiviä!

  VastaaPoista
 7. Tervetuloa Paula blogini pariin ja mukava kuulla, että sinäkin kirjoittelet Oulussa! Täytyypä tutustua myös sinun blogiisi. :-) Lukemattomia kirjoja kertyy etenkin omaan kirjahyllyyn, koska koskaan ei malta jättää välillä vähemmälle kirjastoissa käyntiä.. :-D

  Aurinkoista ja kirjojen tuoksuista kesää sinullekin!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti on ilo!