Kirjaisia herkkupalalöytöjä

Se, ettei koskaan voi tietää etukäteen, mitä löytää, on koukuttava ja ihana tunne. Juuri sen vuoksi rakastan kirppareita. Tutkin säännöllisesti Oulun tarjontaa, ja muissa kaupungeissa käydessäni etsin käsiini niiden aarrearkut. Tänä kesänä olen tutustunut ensimmäistä kertaa Helsingin ja Tampereen kirppareihin.

En juuri koskaan osta kirjoja itselleni kaupoista, ellei jokin kirja sitten olen äärimmäisen hyvässä alennuksessa. Lahjaksi saan kirjoja jouluna, ja itse hankin niitä silloin tällöin kirppareilta. Olen kirppariostajana hyvin tarkka, enkä maksa teoksesta kovinkaan paljoa. Ostan vain kirjoja, jotka tiedän hyviksi. Lisäksi en hanki kirjoja, jotka olen jo lukenut, paitsi, jos teos on yksi lemppareistani ja tahdon sen ehdottomasti omaan hyllyyn. Tulevana äidinkielen opena hankin hyllyyn etenkin kirjoja, joita saatan tarvita tulevaisuudessa. Pääosin kuitenkin lainaan lukemiseni kirjastolta, koska ne ovat kirppareiden lisäksi yksiä lempipaikkojani. 

Viime aikoina olen tehnyt oikein mukavia kirjalöytöjä. Nämä löysin tänään kierrellessäni kirppareilla: 


- Siri Hustvedt: Amerikkalainen elegia (2,50 e)
- Henrik Ibsen: Nukkekoti (1 e)
- Maria Jotuni: Huojuva talo (1 e)
- C. S. Lewis: Narnia 1, Velho ja leijona (1 e)

Lisäksi olen löytänyt myös seuraavia kirjoja hyllyyni ja luettavaksi:- Mikael Niemi: Populäärimusiikkia Vittulajänkältä (2,50 e)
- Toni Morrison: Rakkaus (3 e)
- Harper Lee: Kuin surmaisi satakielen (1,50 e)
- Richard Yates: Revolutionary road (ilmainen)

Richard Yatesin pokkarin löysin lähikirjastoni pienestä hyllystä, jonne ihmiset saavat tuoda kirjojaan muiden otettavaksi ja luettavaksi. 

Olen ainakin itse varsin iloinen löydöistäni! Eipä ainakaan luettava lopu vähään aikaan... ;-) Dostojevskin Rikos ja rangaistus on muuten jo voitonpuolella! 

Iloisia elokuun päiviä kaikille! Kommentit

 1. Ihania kirjalöytyjä olet tehnyt! :) Kirppareilta löytää kyllä usein hyviä kirjoja ja plussana aina halpa hinta. :)

  VastaaPoista
 2. Tosi mukavia löytöjä olet tehnyt, minäkin olen kovin tykästynyt kirppareihin viime aikoina:)

  VastaaPoista
 3. Onpa hyviä kirjoja! Ekasta kuvasta Velho ja leijona sekä Nukkekoti kuuluvat ihan parhaimpien kirjojeni joukkoon, Amerikkalainen elegia on loistava sekin, ja muuta Jotunia lukeneena - sekä klassikkomaineen vuoksi - uskallan arvata, ettei Huojuva talokaan ole hukkahankinta. :)

  Toni Morrisonilta olen lukenut vain Jazzin, mutta haluan lukea lisää, ja niitä onkin nyt kolme muuta teosta omassa hyllyssä odottamassa. Revolutionary Road on ihan mahtava (nimesin sen huhtihaasteessa lempiklassikokseni) ja Kuin surmaisi satakielen on minulla ollut kauan TBR-listan kärkipäässä.

  Siis kerrassaan ihania löytöjä - ja halvalla!

  VastaaPoista
 4. Jee, velho ja leijona! En malta odottaa, että joskus luet sen ja saadaan sitten taalata siitä. :)

  VastaaPoista
 5. Minullakin on sellainen kutina, ettei yksikään noista ole ollut hukkahankinta :-) Voisin vaikka halata sitä ihanaa ihmistä, joka tuon Revolutionary roadin oli jättänyt hyllyyn -niin hyvää palautetta olen siitä kirjasta sekä elokuvasta kuullut. Tuskin maltan odottaa, että pääsen noihin käsiksi! 8)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti on ilo!