Kirjajonossa ja tulevan kirjasyksyn havinaa

Jonkin lapsen taideteos palauteseinällä, ARS 11.
Monissa kirjablogeissa on viime aikoina listattu kirjoja, joita eri kustantamoilta on tulossa tulevana syksynä. Itse olen kovin laiska listaamaan uutukaisia, koska voin mennä sieltä, mistä aita on matalin eli linkkaamalla blogeja! Kattava ja selkeä lista löytyy esimerkiksi Mari A:n kirjablogista, jonka listaan kannattaa tutustua, jos ei vielä ole tutustunut syksyn kirjatarjottimeen. 

Minulla on kirjajonossani tällä hetkellä niin monta mielenkiintoista kirjaa, että taidan syksyllä ennemminkin lukea muiden arvioita syyskirjoista ja valikoida omalle listalleni odottelemaan  kiinnostavilta tuoksuvia uutukaisia. Tiedän jo kuitenkin muutaman, jonka tahdon tulevaisuudessa napata kirjastosta kainalooni. Luin kesällä Heidi Jaatisen esikoisteoksen Ei saa katsoa aurinkoon, joka vakuutti minut niin, että tahdon ehdottomasti kokea myös Jaatisen tulevan teoksen Jono (Gummerus).  Koska Anna-Leena Härkönen ja Kjell Westö ovat kuuluneet pitkään kirjailijasuosikkeihini, nappaan lukemiseksi myös Härkösen Onnen tunnin (Otava) ja Westön Halkeamia (Otava). Lisäksi minua kiinnostavat kovasti Kamila Shamsien Kartanpiirtäjä (Gummerus) ja John Boynen Tarkoin vartioitu talo (Bazar kustannus). 

Itse kuvattua.
Tällä hetkellä luen Dostojevskin Rikosta ja rangaistusta, ja voin jo sadan sivun jälkeen sanoa, että järkäleestä on tulossa yksi suosikkikirjoistani! Mainitsinkin jo, että Dostojevskin jälkeenkin minulla odottelee  useampi teos lukemista, joten kirjastosta ei tarvitse hetkeen lainata mitään. Ainakin nämä kirjat kutkuttavat niin, että aion lukea ne ennen kuin tartun ainoaankaan uutukaiseen: Kuin surmaisi satakielen/ Harper Lee, Garpin maailma/ John Irving, Baskervillen koira/ Doyle, Revolutionary road/ Richard Yates ja Missä kuljimme kerran/ Kjell Westö. 

Olen monena päivänä käynyt kirjastoissa vain huvikseni. Olen vain hypistellyt kirjoja ja antanut silmien seilata kirjariveistä toiseen. Olen ehkä ottanut jonkin kirjan rivistä, tutkaillut sitä ja laittanut takaisin odottamaan aikaa, jolloin kyseisen teoksen vuoro koittaisi. Tiedättekö, parasta kirjoissa ja kirjastoista ylipäänsä on varmuus siitä, että siellä ne kirjat ovat, odottamassa juuri minua. 

Suloista elokuun ja hiipivän syksyn tuoksua kaikille! Mukavaa, kun teitä lukijoita on jo noin monta! :-)

Itse kuvattua.
Kommentit