Kannesta kanteen vuoden verran

weheartit

Hiphei, blogini täyttää tänään suloiset 1 vuotta! Olen koko ikäni pitänyt marraskuuta juhlakuukautena, koska kuun lopulla juhlin myös itseäni. Eikä marraskuu merkitse mörkömäisestä harmaudestaan huolimatta minulle sitä, ettenkö keksisi ja innostuisi jostakin uudesta, mistä blonigi perustamisaika selvästi kertoo. Rakastan tätä harrastusta yli kaiken, mihin merkittävästi vaikuttaa kirjablogien välinen antoisa yhteisöllisyys. Mieltä lämmittää myös se, että tietää muiden seuraavan ja lukevan omia arvioita (tämä seikka oli muuten isoin mörkö minulle ennen kuin perustin blogini. Ihan hassu mörkö nyt, kun sitä muistelen! :D) 

Iik, koska minulla on hieman kiire, yritän suoriutua nopeasti. Tänään kirjablogimaailmassa keskustellaan varmasti paljon tänään julkistetuista Finlandia-ehdokkaista. Huomaan, että ainakin Hannan blogissa tästä jo keskustellaan. Minulle Finlandia-ehdokkaista eivät ole tuttuja kuin Laila Hirvisaari ja Rosa Liksom, mutta en heidän ehdokaskirjoihinsa ole tutustunut. Muut nimet ovat täysin tuntemattomia. Itse toivoin, että Tuomas Kyrö olisi päässyt ehdokkaaksi, mutta niin ei tällä kertaa käynyt. Ehdokkaina ovat tänä vuonna:

Laila Hirvisaari: Minä, Katarina (Otava)
Rosa Liksom: Hytti nro 6 (WSOY)
Laura Gustafsson: Huorasatu (Into)
Jenni Linturi: Isänmaan tähden (Teos)
Kristina Carlson: William N. päiväkirja (otava)
Eeva-Kaarina Aronen: Kallorumpu (Teos)

Itse luen tällä hetkellä vuoden 2006 Finlandian voittanutta Kjell Westön Missä kuljimme kerran -teosta, joka on odotellut laittoman pitkään hyllyssäni. Viime vuoden Finlandia-ehdokkaista olen lukenut Markus Nummen Karkkipäivän, Alexandra Salmelan 27 eli kuolema tekee taiteilijan sekä Riikka Pulkkisen Totta. Vuoden 2009 ehdokkaista on luettuna Turkka Hautalan Salo, Kari Hotakaisen Ihmisen osa ja Antti Hyryn Uuni. Vuoden 2008 ehdokkaista olen lukenut pelkästään voittaneen eli Sofi Oksasen Puhdistuksen. Tässäpä siis samalla tulin vastanneeksi Hannan kysymyksiinkin. :-)

Ihanaa torstaita kaikille!
Kommentit

 1. Onnea 1-vuotiaalle!

  Blogissani on jotain sinulle!

  VastaaPoista
 2. Onnea blogillesi ja kiitos vastauksesta. :)

  VastaaPoista
 3. Onnittelut merkkipäivän johdosta!

  Samaa mieltä sekä yhteisöllisyydestä että lukijoiden olemassaolon mieltälämmittävyydestä :)

  VastaaPoista
 4. Onnea sinulle (jo näin etukäteen) ja blogillesi!

  Uteliaisuudesta kysyn myös, mitä pidit Antti Hyryn uunista? En usko että itse saisin sitä luettua, sen verran tiukilla olin jo Aitankin kanssa. En voi mitään sille, että pelkkä kielen ihastelu ei riitä minulle, kyllä tapahtumiakin pitää olla.

  VastaaPoista
 5. Lämpimät onnittelut yksivuotiaalle, hienolle blogille!

  VastaaPoista
 6. Vieläkö onnitteluja otetaan vastaan näin päivän myöhässä? ;) Oikein paljon onnea ihanalle 1-vuotiaalle!

  VastaaPoista
 7. Lämmin kiitos onnitteluista jokaiselle! <3

  Ja Villasukka, toki saa, tämä blogi ei päivissä nuukaile ;)

  Lukutoukka: Uuni vei minun mielestäni voiton kuivimpien kirjojen joukossa koskaan, näin se vain on. Pakko myöntää, että aikamoista gasellihyppelyä etenin viimeiset sivut... Ei oikein minunkaan kohdalla riitä pelkkä uunin teon kuvailu. Aittaa en olekaan itse lukenut tai mitään muuta Hyryltä.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti on ilo!