Ehdokkaani Blogistanian Finlandia -kilpailuun

Vuosi 2013 on nyt poksautettu käyntiin; iloiset uuden vuoden toivotukset täältäkin! Monissa blogeissa on viime päivinä julkaistu vuosikatsauksia muun muassa parhaimmista luetuista kirjoista. Itse en ole vielä ehtinyt omaani laatia, mutta aion sen tulevana viikonloppuna tehdä. Viime vuonna luetuista parista kirjastakin on vielä arvio kirjoittamatta, mutta sekin paikataan vielä. 

Nyt on kuitenkin aika antaa minun ehdokkaani vuotuiseen Blogistanian Finlandia -kisaan. En olekaan siihen aiemmin ottanut osaa. Osallistun ainoastaan yhdellä kirjalla, koska en lukenut vuonna 2012 ilmestyneistä kotimaisista kirjoista kuin kaksi. Lainasin anopilta viime viikolla  Finlandian voittaneen Jään, johon olen jo rakastunut, mutta jota en ole vielä saanut luetuksi loppuun. Muuten olisin sen nostanut ehdokaslistalleni. Turkka Hautalan Kansalliskirja oli hieno lukukokemus, muttei kuitenkaan yltänyt niin korkealle, että asettaisin sen listalleni. Ehdokkaakseni kohoaa siis yksi viime vuoden luetuista parhaimpiin kuuluva teos (kenties jopa parhain), joka pääsi myös Finlandia-ehdokkaaksi. Tässä ehdokkaani ja lyhyet perustelut arviostani poimittuina:

1. Aki Ollikainen: Nälkävuosi 

Esikoisteokseksi Nälkävuosi on hämmästyttävän täydellinen, kympin kirja. Se on realistinen ja napakka 140 sivuinen teos, joka avaa lukijan eteen yhden Suomen historian synkimmän tapahtuman. Ollikainen ei mässäile, tunteile yli tai asetu kenenkään puolelle. Hän ainoastaan näyttää lukijalle, millaista ihmisten taistelu perustarpeen tyydyttämiseksi on saattanut olla.

Linkki omaan arviooni löytyy täältä

Juuri nyt joukko muitakin bloggareita on julkaissut omat ehdokkaansa, jotka täytyy ehdottomasti käydä katsomassa. Tulokset julkistetaan vielä tänään klo. 20.00 Sallan blogissa. 

- - - 

Edit. Blogistanian Finlandian 2012 on voittanut -rumpujen pärinää- Aki Ollikaisen Nälkävuosi! Suoran linkin kuuden kärkeen löydät täältä. Lämpimät onnittelut voittajalle! 

Kommentit

  1. Nälkävuosi on selvästi kisassa kärkikahinoissa, jännäksi menee!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti on ilo!