Haasteet 2013


Haastevyöry on ollut aikamoinen, kun uusi vuosi on innoittanut bloggarit laatimaan toinen toistaan kiinnostavampia lukuhaasteita. Muutamiin olen päättänyt ottaa osaa, etenkin sellaisiin, joihin sopivia teoksia olen aikonutkin tänä vuonna lukea. Haasteiden etenemistä voi jälleen seurata Lukuhaasteet-yläbannerista. 

Novellien lukuhaaste
Kirjava kukko- blogista löytyvä haaste, jossa luetaan vähintään yksi novellikokoelma huhtikuun loppuun mennessä.
- Tähän on helppo osallistua, sillä aion mahdollisesti ensi kuussa lukea ainoastaan novellikokoelmia. Yöpöydällä odottavat jo ainakin Juha Itkosen Huolimattomia unelmia ja Annie Proulxin Näin on hyvä.


Avioliittojuonia-haaste

Sinisen linnan Marian luotsaama haaste, joka kestää vuoden 2013 loppuun saakka.
- Haasteeseen kuuluvat erilaiset tavoitetasot aina paperihäistä timanttihääpäivään sen mukaan, kuinka monta avioliittoa käsittelevää teosta on lukenut.
- Olen päässyt nyt paperihäihin luettuani Ulla-Lena Lundbergin Jään, josta arvio on tuloillaan piakkoin. Tällä hetkellä luettavana oleva Sofi Oksasen Kun kyyhkyset katosivat -teoksella aion päästä tinahäät-tasolle.
- Tätä haastetta varten olisi hyvä sauma lukea myös seuraavat teokset: Ulla-Lena Lundbergin Marsipaanisotilas, Maria Jotunin Huojuva talo, Henrik Ibsenin Nukkekoti ja Märta Tikkasen Vuosisadan rakkaustarina. Monia muitakin vaihtoehtoja on, joten katsotaan.


Lukudiplomi-haaste

-Viime vuonna päätin ottaa osaa Hyönteisdokumentti-blogista löytyvään haasteeseen, jossa aikaa kirjojen lukemiseen on 25.5.2013 asti. Kymmenestä kirjasta olen lukenut vasta yhden. 

Kiinteistöhaaste 2013
Le Masque Rouge -blogin Emilien laatima haaste, jossa luetaan teoksia, joiden miljöönä on jokin rakennus. Aikaa on vuoden loppuun saakka.
- Yhdellä kirjalla saa itselleen jo kelpo ladon, joten eiköhän sen hankkiminen onnistu. Vaihtoehtoesimerkeistä löytyy Sarah Watersin Vieras kartanossa, jonka mahdollisesti tähän haasteeseen aikanaan luen.

Näistä on hyvä aloittaa -toki rennolla fiiliksellä. Kaikki lukuhaasteet löytyy Haastavaa lukemista -blogista, jonne kootaan bloggareiden laatimia haasteita. Sieltä löytyy vinot pinot lisää. 


Paukkuvaa pakkasviikkoa! Mainio syy käpertyä viltin alle hyvän kirjan kanssa.


Kommentit

 1. Hieno haastevuosi tosiaan! Minä olen näistä mukana vain novellihaasteessa, toistaiseksi laihoin tuloksin... mutta onneksi vuosi on vasta alussa. Haasteita olen kyllä haalinut minäkin enemmän kuin omiksi tarpeiksi, mm. aikamatkailu ja kansankynttiläin kokoontumisajot saivat minut sanomaan "tahdon" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, aikaa on vaikka kuinka! :-) Tosin itseä vähän kauhistuttaa, että pitikö se nyt suuruuden hulluna luvata lukea TSH:n kaksi viimeistä osaa toukokuuksi lukudplomi-haasteeseen, mutta katsotaan, miten käy. Keväällä voikin olla, että sitä pirtsakkana lukeekin paljon, kun valo lisääntyy ja lumet alkaa sulaa.

   Poista
 2. Rento fiilis - se paras fiilis :D Itsekin olen kiinteistöhaasteessa mukana. Ja parissa muussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, suorituskeskeisyys vain pilaa lukuinnon. :-) Kiinteistöhaaste on kyllä hauska! Tekisi mieli kyhätä itsekin jokin haaste pystyyn, kun vain keksisi aiheen. :-)

   Poista
 3. Minäkin olen mukana Lukudiplomia tavoittelemassa. Nyt alkoi kiinnostaa myös tuo Kiinteistöhaaste. Vieras kartanossa on minunkin lukulistallani, joten lato saattaisi napsahtaa pystyyn vähän vahingossa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vieras kartanossa on ihan nappivalinta Kiinteistöhaasteeseen - ja loistoteos muutenkin. Harmi, että olen sen jo lukenut :D

   Poista
  2. Oi, mukava kuulla! Se on yksi niistä teoksista, joka on herättänyt kiinnostuksen positiivisten blogiarvioiden kautta. :-)

   Poista
 4. Onpas jänniä haasteita. Jei, odotan innolla Jää-arviotasi. :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti on ilo!