Reissupostaus: Missä sitä ollaan oltu?

Blogi on viettänyt pientä kesälomaa, sillä aikaa, kun bloggaaja on lomaillut ensin vanhoilla kotikonnuillaan, sitten Tukholmassa ja Kööpenhaminassa. En ole aiemmin vieraillut naapurimaamme pääkaupungissa, joten päätimme avopuolison kanssa olla siellä muutaman yön ja matkata sitten junalla Köpikseen. Emme olisi voineet parempaan aikaan lähteä reissuun; pääsimme karkuun Suomen koleaa säätä, sillä koko viikon saimme kylpeä ihanassa +25 asteen helteessä. Ja hahaa, toimmepa helteet perässämme tänne Suomeenkin! Ihastuin molempiin kaupunkeihin, etenkin Köpikseen. Jos kaupunkeja pitäisi vertailla, sanoisin, että Tukholma on huoliteltu ja tyylikäs, Kööpenhamina rento ja leikkisä.

En ulkomaanmatkan aikana lukenut kovinkaan paljoa, mikä on minulle tyypillistä. Olin iltaisin niin väsynyt, ettei mukaan ottamani Tuomas Kyrön Liitto edennyt kuin muutamia sivuja. Parhaiten lukeminen maistui lentokoneessa ja junassa silloin, kun en ollut nenä ikkunassa kiinni.

Pari teostakin on odotellut arvion kirjoittamista jo jonkin aikaa. Koska pyrin vanhempieni luona ollessani olemaan mahdollisimman vähän tietokoneella, on kirjoittaminen saanut odottaa. Ja joutuukin ainakin niin kauan kuin on mahdollisuus nauttia tuosta auringon möllykästä. Odotellessanne arviota Kathryn Stockettin Piioista ja Susanna Alakosken Sikaloista saatte nauttia muutamista valkkaamistani lomakuvista. :)

Yllä olevat kuvat ovat Tukholmasta ja sen tunnelmallisesta vanhankaupungista. Rakastan tuollaisia tyylikkäitä ja persoonallisia kylttejä.Ihana, värikäs Nyhavn. Satusetä H. C. Andersen asui ensin sinisessä talossa numerossa 67 ennen kuin muutti toiseen asuntoon Nyhavnissa. Nykyään sinisen talon alakerrassa on Andersenin mukaan nimetty ravintola.Tietenkään ei sopinut unohtaa H. C. Andersenin patsasta ja poseerausta sen kanssa. Ensimmäisellä yrittämällä ei napannut, kun turistimeri patsaan äärellä oli valtaisa.


Kuninkaallisen kirjaston loistoa.


Lisää söpöjä kylttejä!
Pieni merenneito ja Rosenborgin linna, jossa kävimme ihastelemassa kuninkaallisia prameuksia. 


Avopuoliso epäili, kuluisiko Tivolissa koko päivä, mutta niin vain humahti yhdeksän tuntia ilman, että edes kävimme laitteissa. :D


Kommentit

 1. Ihania kuvia ja mukavan kuuloinen reissu! Minäkin kävin Tukholmassa pari viikkoa sitten, mutta aikaa oli niin vähän, että enemmän jäi vain kaivelemaan, mikä kaikki jäi näkemättä... (Olimme sellaisella Päivä Tukholmassa -risteilyllä siis.) Ja Köpis on tosiaankin rento ja leikkisä!

  Matkakuumetta ja -haaveiluja on kovasti ilmoilla... Oi voi, pääsisipä taas jonnekin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thänks Suketus! Risteilykin kuulostaa oikein leppoisalta :) Onneksi Tukholma on niin lähellä, että sinne voi mennä helposti uudelleen. Minäkin haaveilen jo seuraavasta matkasta. Tekisi kovasti mieli seuraavaksi Islantiin!

   Poista
 2. Tukholma ja Köpis! Rakastan molempia kaupunkeja, Kööpenhaminaa kuitenkin enemmän juuri sen rentouden ja kotoisuuden vuoksi. Me kävimme alkuviikosta Tukholmassa koko perheen risteilyllä ja aloin kaivata aikuisten hotellilomaa kaupungissa. Nyt jo hieman haaveilen, että ehtisimme mieheni kanssa joulukuussa. Gamla Stan olisi takuulla tunnelmallinen ja Skansenilla on kuulemma ihanat joulumarkkinat...

  Hyvä ajatella joulukuuta näillä helteillä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, Gamla Stan jouluna... Joulumarkkinat vetoaa minuunkin. Ainoat kokemani ovat vuosia sitten Saksan Trieristä ja ne jäivät mieleen tunnelmallisena paikkana. Ne olisi hienoa saada kokea uudelleen.

   Poista

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti on ilo!