Auta hankkimaan lukutaitoa!


Lukutaito on meille, minulle ja sinulle, itsestäänselvyys. Siksi emme juuri huomaa miettiä, millaista arkinen elämä olisi, jos emme osaisi lukea. Nyt on aika pysähtyä. 

Maailmassa on lähes 800 miljoonaa lukutaidotonta ihmistä. Vain kolmanneksella lapsista on mahdollisuus koulunkäyntiin. Pakolaiselle ja paluumuuttajalle lukutaito mahdollistaisi tien itsevarmaan elämään. Lukutaitoinen ihminen takaa itselleen tärkeän vakuutuksen; hän voi lukea tärkeät informaatiot hygieniasta, sairauksista, maanviljelystä, terveellisestä ruokavaliosta sekä kaupankäynnistä. 

Kirjabloggaajat tempaisevat lukutaidon hyväksi 6. - 13.9. Tarkoituksena on lukea viikon aikana niin monta kirjaa kuin itse vain ehtii. Jokaisesta luetusta kirjasta lahjoitetaan euro Suomen Pakolaisavun lukutaitokampanjaan. Kaikki kampanjan aikana kerätyt rahat lahjoitetaan lyhentämättömänä Suomen Pakolaisavulle lukutyöhön. Tällä hetkellä lukutaitokoulutusta järjestetään pakolaisille ja paluumuuttajille Sierra Leonessa, Liberiassa, Ugandassa ja Thaimaassa. 

Olen jo valinnut itselleni luettavaa kyseiselle viikolle. Kaikki teokset ovat lyhyitä, ja siksi toivon, että ehtisin lukea neljä kirjaa ja blogata niistä. Itseni olen nyt haastanut, ja seuraavaksi heitän haasteen teille, lukijoilleni. Haastan teidät nimittäin osallistumaan mukaan lukutaitotempaukseen ja lahjoittamaan euron jokaisesta lukemastani kirjasta Suomen Pakolaisavulle. Jo yhdellä eurolla saadaan hankittua aapinen ja näin mahdollisuus lukutaitoon.

Lisätietoa lukutaitotempauksesta ja keräyssivut löytyvät täältä, Suomen Pakolaissivut sen sijaan täältä
Kommentit