Vinkkejä Helsingin kirjamessuille
Tätä on odotettu. Helsingin kirjamessut alkavat huomenna ja kestävät aina sunnuntaihin saakka. Itse vierailen messuilla lauantaina ihka ensimmäistä kertaa. Voitte kuvitella, miten innoissani olen! Ilmassa on myös jännitystä; Olen ihan varma, että päästessäni sisälle Messukeskukseen vain jumitun hetkeksi paikoilleni ihmettelemään ja ihastelemaan ennen kuin osaan päättää, minne suunnata alkajaisiksi. Hämmästellessäni messujen valtaisaa karttaa avopuolisolleni, hän epäili sen sijaan sitä, löydänkö enää ulos koko rakennuksesta. Kyllä minä varmasti löydän, tavalla taikka toisella, mutta se on eri asia, malttaako kirjojen ääreltä lähteä! ;) 

Messulehti on selattu lähes hiirenkorvalle ja merkintöjä tehty kiinnostavien tapahtumien kohdalle (ohjelman voi ladata täältä). Olenkin nyt laatinut kirjamessuille omat tärppini sen mukaan, mikä itseäni eniten kiinnostaa. Messut tarjoavat paljon mielenkiintoisia tapahtumia, ja siksi onkin kylmästi hyväksyttävä, ettei kaikkeen voi ehtiä. Vältä siis suorittamista ja keskity nauttimiseen! Siinä minun simppeli taktiikkani.

TORSTAI 24.10.

12.30  Kirja, joka muutti elämäni. (Kullervo)
13.30  Paola Suhonen: Ivana Helsinki: 15 -Matkalla kotiin. (Mika Waltari)

PERJANTAI 25.10.

13.30  Tätä et tiennyt kirjasta. Mitä kaikkea tapahtuu ennen kuin kirja on lukijalla? (Aino)
14.00 Suomen Murrekirja. Kirjan tekijät, Erkki Lyytikäinen, Jorma Rekunen ja Jaakko Yli-Paavolam keskustelevat Suomen murreperinteestä. Niille, joille oma murre on tärkeä ja joita murteet kiinnostavat. (Kirjakahvila) 
TAI 14.00  Kuningas, valtikka ja vähintäänkin puoli valtakuntaa. Kunkku-romaanin kirjoittanutta Tuomas Kyröä haastattelemassa Jukka Petäjä. (Aleksis Kivi)
15.00  Chick-lit Suomessa. Sari Luhtanen, Laura Paloheimo ja Veera Vaahtera keskustelevat siitä, miten chick-lit-kirjallisuus elää Suomessa. (Kirjakahvila)
16.00 Kirjailija kohtaa kääntäjänsä. Voiko suomalaista huumoria kääntää saksaksi? Keskustelemassa Tuomas Kyrö ja Stefan Moster. (Eino Leino)

LAUANTAI 26.10

11.30  Jaetun lukemisen lumo. Mahdollisuus nähdä kirjabloggarit Katja ja Hanna lavalla. Tätä en aio missata! (Aino)
13.00 Kansannauru -Mikä meitä naurattaa? Siitä, millaista on suomalainen huumori ,keskustelee muun muassa kirjailija Mikko Rimminen. (Louhi)
14.30  Märät Säpikkäät: saamelaisten käyttöopas. (Louhi)
15.30  Näistä kirjoista en luovu. Keskustelemassa Joel Haahtela ja Martti Anhava.(Takauma)
16.00  Joel Haahtela: Tähtikirkas, lumivalkea. Monta sydäntä tähän! (Aleksis Kivi)

SUNNUNTAI 27.10.

13.30 Miten kirjaa myydään? Kirjojen markkinoinnista keskustelemassa Sofi Oksanen ja Rosa Liksom. Haastattelijana Kaari Utrio. (Takauma)
14.30 Koivun ja tähden alla. Mikä meissä on Topeliuksen perintöä? (Aino)
15.30 löytyy monta vaihtoehtoa: Tähtihetki: Kjell Westö. (Aleksis Kivi), Sirke Happonen: Muumiopas. (Kirjakahvila), Naiskirjailijat klassikoiden jalanjäljillä. (Kullervo)

Tämän kaiken lisäksi kävijöillä on mahdollisuus tavata niitä kirjabloggareita, jotka vetävät lukupiirejä tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Keskusteluihin valitut kirjat ja lukupiiriaikataulut löytyvät täältä. Toivottavasti tapaan myös itse monta kirjabloggaria. :)

Antoisia kirjamessuja kaikille! Lisäksi lämmin kiitos järjestävälle taholle messulipusta!

Kommentit

  1. Se pois löytäminenkin voi olla vaikeaa. :) Olen itse ollut messuilla useana vuonna ja silti joskus koordinaatit ovat hieman hukassa. Mutta tunnelma on aina kiva, kirjat, kirjailijat, ihmiset ja kaikki niin innostavaa.

    Hyviä messuja ja varmaan lauantaina näemmekin. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti on ilo!