Blogistanian Finlandia 2013Tällä hetkellä monissa kirjablogeissa ilmestyy bloggaajan ehdokaslista joko Blogistanian Finlandiaan, Globaliaan, Kuopukseen tai Tietoon tai kaikkiin edellä mainittuihin. Koska olen itse lukenut viime vuonna ilmestyneistä kirjoista vain muutaman kotimaisen, osallistun pelkästään Blogistanian Finlandiaan.  Aiemmin kategoriassa on palkittu Katja Ketun Kätilö (2011) ja Aki Ollikaisen Nälkävuosi (2012). Saapa nähdä, mikä viime vuonna ilmestynyt kotimainen teos saa nyt palkinnon! Tässä omat kaksi ehdotustani:

3 pistettä: Kangastus 38, Kjell Westö 

Tämä ei liene yllätys, sillä Westön uusin teos pääsi leikiten viime vuonna lukemieni kirjojen parhaimmistoon ja samalla yhdeksi lempikirjoistani. Kangastus 38 pakahduttaa, siihen rakastuu ensisilmäyksellä ja viimeisen sivun jälkeen mikään ei ole kuin ennen. Teos, jota olen suositellut ihan kaikille, jotka ovat kysyneet kirjavinkkejä.

2 pistettä: Valheet, Marisha Rasi-Koskinen

Vaikka Valheet ei ollut täyskymppi lukukokemus, Rasi-Koskisen kieli kuitenkin hehkuu ainutlaatuisuutta ja teoksen mystinen tunnelma kietoo lukijan tiukasti verkkoonsa. Rasi-Koskisen tyylissä on sitä jotain, joka puraisee jäljen niin, ettei se katoa heti. 

Tulokset julkaistaan huomenna 28.1.2014 klo 10. Blogistanian Finlandian tulokset julkistaa Salla, Globalian Kirjasfääri, Kuopuksen tulokset löytyy Les! Lue! -blogista ja ensimmäisen Tieto -kategorian voittaja julkistetaan Liisan blogissa. 

Kommentit

 1. Hienot ehdokkaat! Westöa en ennättänyt lukea ennen äänestystä, mutta odotan kirjalta paljon. Valheet on hieno, kiehtova romaani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla sen sijaan jäi Murakamin teos Globaliasta, kun ehtinyt lukea kolmatta osaa enkä ole blogannutkaan vielä. Tietokirjasta unohdin kokonaan blogikirjan! Noh, ei voi mitään; pääasia, että nämä Finlandia-ehdokkaani ovat koossa. :)

   Poista
 2. Ihana, että Valheet on listallasi. Kangastus 38 on myös upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valheet jäi niin hyvin mieleen kiehtovana lukukokemuksena, että se ansaitsee paikkansa listalla. :)

   Poista
 3. Jee Westö ja Valheet sai sinultakin pisteitä <3 Minäkin äänestin niitä samoin pistein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, kurkkasinkin, että meillä on samat :) Mahtavia molemmat, etenkin Westön teosta fanitan innolla <3

   Poista
 4. Samoin annoin Kangastukselle 3 pistettä, upea kirja!

  VastaaPoista
 5. Sinulle pieni haaste blogissani :) : http://oksanhyllylta.blogspot.fi/2014/01/kirjahyllyn-kertomaa-haaste.html

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti on ilo!