KirjaostoksillaTänään monet kirjabloggajat esittelevät syyskuun aikana ostamiaan kirjoja. Idean takana on Oksan hyllyltä -blogin emäntä Marika, joka kutsui bloggaajat mukaan Kirjaostoksilla -teemabloggaukseen. Tämänkaltaista teemapäivää on vietetty aiemminkin, mutta nyt kirja oli mahdollista hankkia omaksi tai lahjaksi kirjakaupan lisäksi vaikkapa kirpparilta, divarista tai nettikaupasta. Lisäksi kirjan pystyi ostamaan perinteisen kovakantisen tai pokkarin sijaan myös muussa formaatissa, kuten e-kirjana. Aikaa ostoksille oli koko syyskuu. 

Itse lähdin mukaan, vaikken ollut varma, löytäisinkö hyllyyni uusia löytöjä. Kiertelen kuitenkin sen verran usein kirppareilla, että uskoin jälleen löytäväni ainakin yhden kirjan. Pyrin hankkimaan omaan hyllyyni vain sellaisia kirjoja, jotka todella haluan lukea ja omaksi tai jonka uskon olevan (myös) äidilleni mieluinen. Toki teen joskus ex tempore -hankintoja kirppariltakin, sillä vaikka en olisi varma, ihastuisinko kirjaan, voi muutamalla eurolla tehdyn hankinnan helposti lahjoittaa vaikka kaverille tai kirjaston hyllyyn, josta kuka tahansa voi itselleen teoksen ilmaiseksi napata. Kirjakaupasta ostan harvemmin itselleni, yleensä lähinnä lahjaksi.  

Syyskuun aikana ostin kirpparilta yhden teoksen: Henrik Tikkasen kirjan, jossa on yksissa kansissa hänen koko osoitesarjansa. Siihen kuuluvat Kulosaarentie 8 (1975), Majavatie 11 (1976) ja Mariankatu 26 (1977). Jonkin näistä olen yliopistoaikoinani jollekin kurssille lukenut, kenties Kulosaarentie 8 -osan, jonka aion kyllä lukea muistinvirkistykseksi uudelleen. Tikkasen teos verotti kukkaroa 1,50 verran. Kaksi muuta kirjaa ovat nyt sellaisia ex tempore -ostoksia Prisman alelaarista. Olin katsellut alekirjoja jo useana kertana käydessäni kaupassa, mutta kun hyllyjen äärellä oli enää kori, jossa jäljelle jääneitä kirjoja myytiin vaivaisen kahden euron hintaan, nappasin mukaani Mikko Rimmisen Hipan (2013) ja Juha Seppälän Finlandia-ehdokkaaksi päässeen Mr. Smithin (2012). Kummaltakaan en ole mitään lukenut aiemmin, mutta Rimmisen teoksiin olen aikonut tutustua jo kauan aikaa. Seppälän teos voi olla joko osuma tai huti. 

Marika kokoaa kaikki tämän päivän aikana tehdyt Kirjaostoksilla-teemabloggaukset blogiinsa, josta löytyy kaikkiin linkit huomenna 1.10. Jos haluat löytää kaikki postaukset kätevästi yhdestä paikasta, klikkaa itsesi tänne

Ilahduttavia lukuhetkiä jokaiselle oli kirja sitten oma tai lainassa! 


Kommentit

  1. Minäkin huomasin alkusyksyllä, että lähi-Prisman kirja-alessa hinnat vain tippuivat ja tippuivat. En kuitenkaan ostanut mitään, vaikka ne viimoiset kirjat myytiin todella edullisesti. Tuo Tikkasen osoitesarja on alkanut kiinnostaa minuakin, sillä muistelen lukeneeni siitä kehuja. Onnistuit tekemään hyviä löytöjä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen itse lukenut enemmän Märta Tikkasta, joten nyt on vuoro lukea vaihteeksi hänen miehensä tuotoksia. Huippu löytö, pidän siitä erityisesti noista kolmesta eniten. :)

      Poista

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti on ilo!