Tule tukemaan lukutaitoa!Muistatteko viime vuoden huikean lukutaitokampanjan, jolla bloggaajat ja heidän lukijansa keräsivät rahaa lukutaidon edistämiseksi? Kampanja oli huikea menestys, ja nyt tuetaan jälleen lukemalla äärimmäisen tärkeää asiaa. 

Suomen pakolaisavun luotsaama #lukuhaaste-kampanja alkaa huomenna 8.9., lukutaitopäivänä. Osallistuminen on yksinkertaista: tartu kirjaan, lehteen tai muuhun tekstiin ja lahjoita jokaisesta luetusta kirjasta euro kampanjaan. Yhdellä eurolla saa jo aapisen! Tavoitteena on syyskuun aikana mahdollistaa 20 000 pakolaiselle lukutaito Ugandassa, Sierra Leonessa ja Liberiassa. Lukutaito antaa pakolaisille itsekunnioitusta ja auttaa heitä kamppailemaan avuttomuuden ja turvattomuuden tunteita vastaan. 

Haastan teidät blogini lukijat ottamaan osaa kampanjaan! Tartu kirjaan, lue ja lahjoita. Haasta mukaan ystäväsi, perheenjäsenesi, työkaverisi... Lukusuosituksiakin on listattu Suomen pakolaisavun sivuilla.

Näin otat osaa #lukuhaasteeseen:

1. Lue kirja, lehti tai mikä tahansa teksti.
2. Lahjoita yksi euro jokaista lukemaasi merkittävää tekstiä kohden lähettämällä tekstiviesti 1E LUKUHAASTE numeroon 16588.
3. Ota kuva lukemastasi ja anna kasvot lukutaidolle julkaisemalla kuva Instagramissa, Twitterissä tai Facebookissa #lukuhaaste.
4. Myös suurempi kertalahjoitus onnistuu. Laita silloin tekstiviesti 20E LUKUHAASTE numeroon 16588. Voit myös lahjoittaa suoraan Suomen pakolaisavun tilille FI71 8000 1300 2236 67 ja käytä viitettä 62405 08625.

Olen itsekin mukana ja aion lahjoittaa euron jokaisesta syyskuun aikana lukemastani kirjasta. Alla olevasta kuvasta löytyy muutamia esimerkkejä kirjoista, jotka tällä hetkellä odottavat lukuvuoroaan - ja lisäähän aina löytyy. 


Tehdään lukemalla hyvää!

Kommentit