Limerikkihaastetta ja muuta höpöttelyäSyyslomalainen täällä hei! Tästä tekstistä taitaa tulla vähän kuin hedelmäsalaatti, kaikkea sitä, mitä en ole ehtinyt viime aikoina blogata. Oma syyskuuni on ollut aika hulinaa, sillä onnistuin nappaamaan työpaikan, jonka perässä muutin melkein 500 kilometriä etelämmäs. Aikani onkin mennyt tutustuessa kaikkeen uuteen: niin kaupunkiin kuin työpaikkaan. Parin viikon aikana olen ehtinyt koluta muutamia kahviloita (paikallisen lempikahvilan löytäminen on tärkeää!) ja kirppareita, hankkia viidennen kirjastokorttini, syödä jenkkityylisessä ravintolassa kanaburgeria, nousta väärään bussiin ja sen vuoksi hurauttaa taksilla töihin, tutkia uusia lenkkipolkuja ja, mikä hienointa, tavata paikallisia kirjabloggareita kahvikupposen merkeissä. Onneksi loma alkoi jo kuitenkin näin pian; saan hetken rauhoittua ja tasata päässä pyörivää hulinaa. 

Muutto ja kaikki uusi verotti lukuaikaa kirjoilta viime kuussa, mutta sain kuitenkin neljä kirjaa luetuksi ja lahjoitettua lukutaitoa Pakolaisavun lukutaitokampanjaan. Kirja-arvioita odottelee jonossa, ja aion sitä lähipäivinä lyhennellä. Munron teoksen arvio onkin lähes valmiina. Lisäksi tulossa on omia vinkkejäni Helsingin kirjamessuille, jotka jo parin viikon päästä koittavat. Itse olen menossa messuilemaan lauantaina ja sunnuntaina. Messuohjelmalehdykkää koristavat hiirenkorvat ja ympyröinnit; paljon olisi taas kaikkea mielenkiintoista, joita haluaisi mennä kuuntelemaan. Olin viime vuonna ensimmäistä kertaa kirjamessuilla, ja odotan innokkaana, että pääsen nyt käyttämään messuiluun yhden sijasta kaksi päivää. 


Lopuksi vielä yksi haastevastaus. Luettua-blogin Sanna haastoi minut rustaamaan oman limerikkirunoni. Haaste on alun perin lähtöisin Opuscolo-blogista. 

L niin kuin Limerikki -blogihaaste toimii näin: 

1. Kirjoita limerikki, joka käsittelee jotakin Suomen kaupunkia. Runo, joka noudattaa seuraavaa kaavaa:"Limerikki on viisisäkeinen, usein pilaileva riimiruno, jonka ensimmäisellä rivillä on mainittava jonkin paikkakunnan nimi. Runomuoto tunnetaan jo 1300 luvulta asti, mutta Edward Learin A Bonk of Nonsense teki sen tunnetuksi ja antoi sille nimen irlantilaisen Limerickin kaupungin mukaan. Runossa pitää keskenään rimmata ensimmäinen, toinen ja viides säe sekä kolmas ja neljäs säe, eli runokielellä: AABBA. (Anneli Kanto, Älytön äyriäinen ja muita eläinriimejä -kirjan alkulehdeltä).
2. Julkaise runosi blogissa. Kopioi tekstiisi haasteen säännöt.


3. Mainitse tekstissäsi tämä haasteen alkuperä ja lisää tekstiisi linkki, joka tuo lukijansa tähän kirjoitukseen.(Huom! Ilman linkitystä et voi osallistu haasteeseen. Voit käyttää kuvaa lähdeviitteellä)

4. Kopioi linkki kirjoituksestasi kommenttikenttään, jos haluat runosi myöhemmin tehtävään haasteen koostepostaukseen.


5. Lähetä haaste 3-5 blogikaverillesi

Koska matkustin eilen alkaneen syyslomani kunniaksi pohjoiseen, näpyttelin oman limerikkini Oululle, kaupungille, jonne aikoinaan lähdin opiskelemaan Pohjanmaan kotilakeuksilta. En tiedä, ketkä kaikki ovat haasteen saaneet ja oman runonsa tehneet, mutta kokeillaan, Jos AnniLaura ja Aletheia eivät ole limerikkiä runoilleet, niin tässä teille haaste, johon voitte halutessanne tarttua. 

Oulu, pyöräilijöiden mekka, sanotaan
joukkoliikennettä usein parjataan.

Kesällä varpaat uppoavat hiekkaan Nallikarin
värikkäät aitat, patioiden kutsu, valtakunta Toripolliisin.

Rotuaarin pallolla tavataan.

Kuva otettu Oulussa heinäkuun lopulla Qstock-
festivaalien humussa.
Rentouttavaa viikonloppua kaikille! <3 Itse nappaan nyt Haruki Murakamin uusimman teoksen nenäni alle, viimeinen sivu häämöttää jo. 

Kommentit

 1. Kiitos haasteesta, joka on minulle ihan mahdoton! Olen runoillut viimeksi ala-asteen ekoilla luokilla ja silloin voitin jopa jonkun runokilpailun, mutta enää ei taivu, ei sitten ollenkaan. Sitä paitsi sinä jo teit myös minun kotikaupungistani niin hyvän limerikin, että se korvannee minunkin runoiluni :D

  Mukavaa viikonloppua sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, voi ei :-D No mutta, onneksi meillä olisi ollut sama kaupunki, niin säästyit runoilulta ;)

   Poista
 2. Mukavas Limerikki!

  Murakamin uusin on minulla vielä edessä, annoin kirjan ensin luettavaksi toisaalle, koska itsellä on niin monta kirjaa jonossa odottamassa. Odotan hienoa lukuelämystä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lukemista odottelevien kirjojen pino on täälläkin valtaisa. Voikohan se koskaan pieni ollakaan.. Sain tänään luetuksi Murakamin loppuun, oih! Hyvin murakamimainen lukuelämys odottelee sinua vielä ;)

   Poista
 3. Voihan typo!

  Siis: Mukava Limerikki! :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti on ilo!