Ihminen sodassa -haasteen koontiOsallistuin vuosi sitten Suketuksen Ihminen sodassa -lukuhaasteeseen, joka päättyy 30.11. Haasteeseen oli mukava tarttua, sillä vuoden aikana luettuihin kirjoihin kuuluu minulla aina myös sota-aiheisia romaaneja tai romaaneja, joissa sota näkyy tavalla taikka toisella. Näin loppuajasta haastetta muut teokset yöpöydällä ohittivat kuitenkin sota-aiheiset, mutta luettuna on kuitenkin viisi teosta. Pakko myöntää, että vähän harmittaa, ettei teoksia kertynyt kuutta, jotta olisin saanut kersantin arvonimen. Mutta eiköhän korpaalikin ole aivan kelpo. 

Haasteeseen luin seuraavat teokset, joista löytyy myös linkki arvioon:
1. Marsipaanisotilas, Ulla-Lena Lundberg
2. Isänmaan tähden, Jenni Linturi
3. Kirjallinen piiri perunankuoripaistoksen ystäville, Mary Ann Shaffer & Annie Barrows
4. Neljäntienristeys, Tommi Kinnunen
5. Malmi, 1917, Jenni Linturi

Näistä teoksista kaikista vahvimmin mieleeni painuivat Ulla-Lena Lundbergin Marsipaanisotilas ja yksi tämän vuoden kirjarakkauksistani, Tommi Kinnusen Neljäntienristeys. Iloinen yllätys sen sijaan oli Kirjallinen piiri perunankuoripaistoksen ystäville, jolle annoin uuden mahdollisuuden. Jenni Linturilta luin kaksi teosta, joista esikoisteos Isänmaan tähden oli vaikuttava, kun taas Malmi, 1917 jäi heiveröisemmäksi lukukokemukseksi. 

Kiitos vielä haasteen emännälle! 

Kommentit

 1. Kiitos osallistumisesta. Korpraali on oikein hyvä arvo, eiväthän kaikki voi armeijassa olla ylintä upseeristoa! ;)

  Neljäntienristeys on minunkin tämänvuotinen kirjarakkauteni. Isänmaan tähden oli ok, mutta on jo haipunut mielestä. Perunankuoripaistoksen aion joskus lukea, sillä kirja on omassa hyllyssä odottamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, juuri näin ;)

   Sama, minäkään en kovin yksityiskohtaisesti Isänmaan tähden -teoksesta muista, mutta lukukokemuksena se kuitenkin oli paljon vahvempi kuin uudempi teos. Perunankuoripaistokseen kannattaa tarttua etenkin, kun kaipaa piristystä! Minulle siitä tuli hyvä mieli. :)

   Poista
 2. KPPY ja Neljäntienristeys tuli minullakin luettua tähän haasteeseen. Näistä KPPY nousi suosikiksi, vaikka pidin Neljäntienristeyksestäkin. Isänmaan tähden on tullut luettua aiemmin ja siitäkin pidin. Malmia olen miettinyt mutta taitaa jäädä lukematta. Marsipaanisotilas täytyy puolestaan laittaa lukulistalle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marsipaanisotilas kannattaa ehdottomasti lukea etenkin, jos Jää on luettuna. Yhtä vavahduttava se ei ole kuin Jää, mutta vahva ja hieno teos. Itse aion tarttua Lundbergilta seuraavaksi Kuninkaan Annaan.

   Poista
 3. Näistä minulle oli ykkönen Neljäntienristeys ja se olisi siltikin, vaikka olisin lukenut nämä kaikki.

  Kirjallinen piiri perunankuoripaistoksen ystäville ei unohdu.

  <3

  VastaaPoista
 4. Perunankuoripaistosta on nyt niin moni kehunut, että täytyy pitää se mielessä. En ole lukenut ainuttakaan listasi kirjoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti Margit, se on piristävä teos! Suosittelen lämpimästi tarttumaan myös Kinnusen ja Lundbergin teoksiin. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti on ilo!