Kirjakassin uumenista hyllyyn pinottuaUlkona vihmoo sade, mutta sisällä on yhtä lokoisat oltavat kuin kissalla konsanaan (tassut kuvattu Tampereella viikonloppuna avatusta Kissakahvila Purnauksiksesta. Kannattaa käydä, jos on mahdollisuus! Itse en olisi malttanut lähteä pois ollenkaan). Vaikka en yhtään pidäkään tällä hetkellä vallitsevasta pimeydestä, koitan kovasti nähdä siinä jotain positiivista ja hämätä pimeys nautinnollisemmaksi. Olen tuikkujen ja kynttilöiden suurkuluttaja ja tänään kipitin kaupasta tähtivaloverho mukanani kotiin. Onhan taas entistä tunnelmallisempaa ja mukavampaa käpertyä sohvalle hyvän kirjan ja ison teemukin kanssa. 

Kun muutin kuukausi sitten töiden perässä, jätin valtaosan kirjoistani pohjoiseen toisen puoliskoni luo. Jottei tavaramäärä yltäisi ihan äärimmilleen, istuin pienen ikuisuuden kirjahyllyn edessä ja onnistuin lopulta valitsemaan vain muutaman sellaisen kirjan, jonka toivoin pian lukevani ja lyhentäväni samalla tbr-listaa. Nyt nuo muutamat kirjat ovat kuitenkin saaneet seuraa. Aiemmin syksyllä Hulluilla Päivillä tartuin pokkaritarjoukseen, koska pinosta löytyi lempikirjailija Haruki Murakamin Norwegian Wood, josta olen nähyt elokuvan mutta joka on kirjana vielä lukematta, sekä Colm Tóibínin Brooklyn, jota luenkin paraikaa. Helsingin Kirjamessuilta on alla olevassa kuvassa kaikki itse ostamani kirjat, joista Apulanta -Kaikki yhdestä pahasta ja Anni Kytömäen Kultarinta olivakin aikomuksissani messuilta hankkia. Kaikki muut ovat kahden euron hyllystä poimittuja kirjoja. Niistä Talvisota on sellainen, jonka aion napata ensimmäiseksi luettavakseni.

Tällä viikolla aion sopivana hetkenä näpytellä arvion jo jonkun aikaa odottaneesta Murakamin uusimmasta. Nyt kuitenkin nautiskelen illan lukuhetkestäni Tóibínin kera. 

Lukemisiin!Kommentit

 1. Olen Norwegian Woodia lukemassa ja sen ahmii suorastaan hetkessä! Ihana kirja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtava kuulla! Minulla on ollut hieman vaikeuksia innostua kys. kirjasta, vaikka Murakami on lempikirjailijoitani, koska elokuva pilasi odotukseni -en nimittäin pitänyt laisinkaan leffaversiosta. Toivon ja uskon kuitenkin monien hehkutuksia kuultuani, että pidän kirjasta. :-)

   Poista
 2. Minä taas puolestani hehkutan Brooklynia, ihana <3

  Keksisinpä minäkin jonkun hämäyskeinon, jolla tehdä pimeydestä edes hieman siedettävämpää. Se ärsyttää vielä enemmän, koska julkisivurempan takia asuntomme kaikki ikkunat ovat olleet jo noin kaksi kuukautta vanereilla peitettynä ja aika suuren osan viikosta vietän töissä, missä työhuoneeseeni ei kuulu sellaista oleellista asiaa kuin ikkuna :D Jatkuva keinovalossa oleminen alkaa hieman kyllästyttää ja erityisesti väsyttää. No, onneksi noiden vanerien pitäisi lähteä lähiaikoina pois ja työkin kestää vain tämän kuukauden loppuun – keksin siis jotain positiivista tästäkin tilanteesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oioi, minulla on viimeiset sivut Brooklynista menossa (olisin lukenut loppuun eilen, mutta ei pystynyt antamaan unelle periksi) ja aion lukaista ne illalla. Ihana kirja! Pakko lukea Toibinilta myös hänen novellikokoelmansa.

   Poista
  2. Ja ai niin, pitipä vielä sanoa, että onpa hirveää, että joudut olemaan ikkunattomassa huoneessa päivän! En varmaan itse kestäisi :-D Onneksi remppanne kotitalossanne loppuu pian ja hei hyvin keksit asiasta positiivisia puolia! ;-)

   Poista
 3. Oijoi, odotan kovasti juttuasi Norwegian Woodista! Se oli minun ensimmäinen Murakamini...

  Ihanaa marraskuuta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun ensimmäiseni oli Kafka rannalla eikä mikään muu Murakami ole ainakaan vielä onnistunut viemään sen ykköspaikkaa. Hauskaa, miten se ensimmäinen kirja usein on se itselle mieleenpainuvin -sama juttu minulla on Haahtelan kanssa.

   Ihastuttavaa marraskuuta sinullekin! <3

   Poista
 4. Oi, odotan innolla arviotasi Apulanta-kirjasta! Minulle se oli napakymppi :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti on ilo!