Pääsiäislomailua Tukholmassa


Ennen seuraavaa arviota aion kuljettaa teidät huhtikuiseen Tukholmaan, jossa lomailimme pääsiäisen. Vierailin Ruotsin ihanassa pääkaupungissa ensimmäistä kertaa kunnolla vasta parisen vuotta sitten ennen kuin jatkoimme matkaa Kööpenhaminaan. Vietimme aurinkoisen pitkäperjantain (aurinko lämmittikin seuraavan kerran paluupäivänä) Drottningholmin linnaan ja sen ympäristöön tutustuen. Paikka sai henkäisemään moneen kertaan ihastuksesta, seisauttamaan paikoilleen osaamatta päättää, mihin katseensa kohdentaisi ensin, naurahtamaankin ja satuilemaan. Valtaisa barokkipuisto henki vahvasti ranskalaista tunnelmaa, ja on varmasti äärimmäisen kaunis sitten, kun puut alkavat vihertää, kukat loistaa ja vesilähteet pulputa.

Tarkoituksena oli käydä ensi kertaa myös Skansenissa, mutta sateet ja kylmä merituuli ajoivat sisätiloihin; päämäärätöntä kiertelyä fiilisten mukaan ja nokka sinne, mikä näyttää houkuttelevalta. Minun kohdallani se tarkoittaa aina muun muassa kahviloita. Kun seuraavan kerran käyn Tukholmassa, kipitän vanhaankaupunkiin ja tunnelmallisen hämyiseen Kaffekoppeniin tai/ ja Chockladkoppeniin. Ne isot kakkupalat ja maukkaat kahvit, aiai! Vierailimme myös muun muassa Fotografiskassa, jossa kiinnosti etenkin Martin Parrin näyttely, joka on nähtävissä vielä 7.6. asti. 

Kuvien myötä toivotan kaikille mukavaa ja keväistä viikonloppua! 


Kuninkaalinen kirjasto

Maailman söpöin pöllökirjanmerkki? Itseltäni löytyy tällainen kissaversiona.
Dox oli kotoisa kahvila maan alla.
Chockladkoppenin juustokakku, nam!Luettavana olevat kirjamme oli nostettu nätisti esille joka päivä.

Kommentit

 1. Voi, miten haluaisin käydä Fotografiskassa! Tukholma on kyllä aina ihana, kylmälläkin säällä. Skansen on suloinen, ehdit sinne varmasti joku toinen kerta.

  Ja kävittekö siis Kööpenhaminassakin nyt?

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, Tukholmaan ei kyllästy <3 Vanhankaupungin kiertely on tunnelmallista sateisemmassakin säässä, ah. Fotografiskaan kannattaa mennä käymään. Aion itse suunnata sinne ehdottomasti jatkossakin. :-) Vähän huonosti muotoilin virkkeeni; emme siis tällä kertaa käyneet Köpiksessä, vaikka sekin oli itsenäisenä pääsiäiskohteena kyllä harkinnassa. Sekin on paikka, jonne menen vielä joskus uudelleen. Tanskassa olisi muutenkin kiva kierrellä muuallakin. :-)

   Poista
 2. Ihan mielettömän ihanat kuvat, Kaisa! ♥ Sinulla on todellakin silmää valokuvaukselle! ♥ Ja Tukholma on ihana, yksi suurimmista suosikeistani, johon ei voi koskaan kyllästyä. Ja tuntuu, että siellä tosiaan aina paistaa aurinko. :)

  Fotografiskassa en ole koskaan käynyt, mutta haluaisin kovasti. Ja Parrin kuvat ovat hauskoja, oli varmasti antoisa näyttelykäynti? :)

  (P.S. Huomenna nähdään, iik!!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara kauniista sanoistasi! Mieltä piristi! <3

   Tukholmaan ei tosiaan voi kyllästyä - sinne haluaa aina uudelleen. Sinä varmasti viihtyisit Fotografiskassa! Parrin kuvien äärellä sai hihittää ja hymyillä :-D Kaikista eniten nauratti kuvat toisiinsa "väsyneistä" pariskunnista - oi voi! :-D

   (Ja voi ei apua! Olen suunnitellut osuuteni vasta puoliksi. Onneksi huomenaamulla ehtii pohtia - tai sitten en muuta mietikään yöllä :-D)

   Poista
 3. Ihania kuvia, Kaisa! Tukholmassa olisi mukava käydä joskus ihan ajan kanssa, siis yön yli ja kaikessa rauhassa kaupungissa haahuillen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Villis sanoistasi! :-)

   Oih, kannattaa! Itselläni tämä oli toinen kerta. Onneksi Tukholma on sikäli lähellä, että sinne voi tehdä lyhyitäkin vkloppumatkoja.

   Poista

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti on ilo!