3 kirjaa -haaste ja viimeisimpiä kirjalöytöjä


Ystäväni Sara haastoi minut parisen viikkoa sitten miettimään kolme sellaista kirjaa, joista olen blogannut ja jotka haluaisin lukea uudelleen. Kiitos Sara mukavasta ja haastavasta haasteesta! <3 Valintaa piti hieman tuumailla, sillä olen lukija, joka lukee äärimmäisen harvoin jo luettua kirjaa uudelleen, vaikka se kuuluisikin suosikeihin. Valitsemani kirjat ovat kaikki sykähdyttäneet, ihastuttaneet, kummastuttaneet, jääneet väkevästi mieleen ja sydämeen. Yksi on vienyt yöunenikin, mutta silti voisin lukea teoksen uudelleen - hyppäisin tällä kertaa sen ahdistavan kohdan yli. Teoksen nimeä klikkaamalla pääsee arvioihin, joista voi lukea enemmän lukukokemuksesta. 


Heitän haasteen eteenpäin seuraaville kolmelle bloggaajalle: Kaisa Reetta TJenni ja KatjaLopuksi vielä hyllyn uusimpia tulokkaita. Kesän alussa siivosin kirjahyllyä ja vein useita luettuja pokkareita kirjaston vaihtohyllyyn, josta ne katosivatkin nopeasti uusille lukijoille. Vapautuneen tilan paikalle onkin muutamia kirjoja kirpparikäynneiltä ja kirjakaupasta jäänyt. Yllä olevien kuvien kirjoista viisi on uusia. Suomalaisen pokkarialesta (3 kirjaa 15 eurolla) ostin Antti Heikkisen Pihkatapin, Alice Munron Viha, ystävyys, rakkaus ja Jhumpa Lahirin Kaiman. Lisäksi alelaarista löytyi Mo Yan Viinamaa (n. 7 e), joka jäi mieleen toukokuun Helsinki Lit -tapahtumasta, jossa teos palkittiin Jarl Hellemann -käännöskirjapalkinnolla. Hyllystä löytyy nyt myös Aki Ollikaisen tuorein teos Musta satu, jonka ostin kauan säästetyllä lahjakortilla. Koska Ollikaisen esikoinen oli minulle täyden kympin teos, odotukseni ovat korkella toisen teoksen suhteen.

Muut teokset ovat kirppareilta. Mario Vargas Llosan Tuhmatyttö kustansi 3 euroa, Pablo Nerudan Tunnustan eläneeni pari euroa, Kirsi Kunnaksen Puut kantavat valoa. Runot 1947-1986 ja Claire Castillon novellikokoelma Äidin pikku pyöveli kumpikin euron.

Piakkoin aion kirjoitella eräästä kirjallisesta paikasta, jossa kävin pari viikkoa sitten, ja arviota Enni Mustosen ihastuttavasta teoksesta Paimentyttö. Siihen asti mukavaa ja kirjaisaa viikkoa! 

Kommentit

 1. Kiitos haasteesta! Juuri muutama päivä sitten mietin että pitäisikö lukea yksi kirja uudestaan. Eli tämäpä tuli aika hyvään hetkeen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa! Odotan mielenkiinnolla, minkä kirjan olet aikeissa lukea uudelleen. :-)

   Poista
 2. Mielen kiintoisia kirjoja! Itse luin juuri paimentytön ja ajatuksiani voi käydä lukemassa blogistani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, käynpä lukemassa mietteitäsi lähipäivinä. :-) Itse pidin kirjasta kovasti ja haluan ehdottomasti lukea jatko-osatkin.

   Poista
 3. Ehditkin jo miettiä tämän mainion haasteen ja hyviä kirjoja lukisitkin uudestaan. Kafka rannalla on minulla vieläkin lukematta mutta niin moni sitä on kehunut, että se on pian ryhdyttävä lukemaan. Nälkävuosi ja Kangastus 38 ovat minullekin tärkeitä kirjoja.

  Kirjalöytösi ovat mahtavia! Eläköön kirpparit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kafka rannalla on niitä tiiliskiviä, joihin pelkään etukäteen tarttua (:-D) mutta joka lukiessa ei tunnu enää tiiliskiveltä vaan sitä toivoo, ettei kirja koskaan päättyisi. Hämmentävä, outo, huikea! Uusintakierros auttaisi varmasti huomaamaan lisää sellaista, mikä on ensimmäisellä kerralla jäänyt huomaamatta - sama juttu Kangastuksen kanssa.

   Kirpparit <3

   Poista
 4. Ihania kirjalöytöjä olet tehnyt - kuvista löytyy monta lempparia :) Kangastus38 on minullakin listalla, tosin vasta ensimmäistä kertaa. Kafkasta rannalla olen kuullut paljon, mutta en oikein syttynyt Mukakamille aiemmin, joten en ole vielä uskaltanut kokeilla lisää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi että, sinulla on huikea lukukokemus edessäsi tuon Kangastus38:n suhteen. :-) Murakami jakaa lukijansa; osa tykkää, osa ei. Minulle Suuri lammasseikkailu ei ollut mieluinen, koska en tajunnut siitä oikeastaan mitään.. Kafka rannalla oli ensimmäinen Murakamini ja se parhain.

   Poista
 5. Kiitoksia Kaisa haasteesta, tartunkin tähän ihan heti... <3

  Hienoja kirjalöytöjä! Minäkin aion tarttua syksyllä Ollikaisen uutuuteen, Nälkävuosi oli siksi huikea teos! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa päästä kurkkaamaan, mitä kirjoja valitset listalle. <3

   Poista
 6. Kiitos haasteesta, Kaisa. Olen mietiskellyt jo muutaman päivän (!) ajan, että mitä kirjoja haluaisin lukea uudelleen. Yllättävän vaikeaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin! Minullakin vierähti päivä jos toinen, kun tuumiskelin. Ensimmäinen valinta oli helppo, mutta muita täytyi miettiä sen mukaan, mikä juuri nyt tuntuisi kivalta lukea uusiksi. Kävin juuri lukemassa oman listasi. :-)

   Poista

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti on ilo!