Anna tukesi lukutaidolleHyvää lukutaitopäivää ja onneksi olkoon, sillä juuri sinulla on jotain mittaamattoman arvokasta: lukutaito. Pysähdy hetkeksi miettimään sen merkitystä itsellesi. Mihin tarvitset lukutaitoa joka päivä? Millainen turva se on sinulle? Meille lukutaito on niin itsestään selvä asia, että emme aina muista, miten arvokas taito se on. Jos lukutaidoton haluaisi käydä kanssasi kauppaa, myisitkö oman lukutaitosi? Mikä olisi hintapyyntösi? 

Uskon, ettet pystyisi määrittämään lukutaitosi hintaa saati haluaisi luopua taidostasi. Et sinä, en minä, ei kukaan lukutaidollinen. Se, mitä me kuitenkin voimme yhdessä tehdä, on auttaa heitä, joilta köyhyys ja sota ovat riistäneet mahdollisuuden lukutaitoon. Maailman lukutaidottomista 98 % asuu kehitysmaissa: siellä, missä lukutaitoa juuri eniten tarvittaisiin. 

Lukutaitokampanja järjestetään nyt kolmannen kerran, ja tänä vuonna tavoitteena on mahdollistaa 450 pakolaisen lukutaitokoulutus. Yhden ihmisen koulutus kustantaa 52 euroa, eli kampanjan tavoitesummana on 23 000 euroa.  Lisätietoa löytyy Suomen Pakolaisavun sivuilta sekä facebookista. Kampanjan hashtag on #lahjoitalukutaito. 

Kampanja alkaa tänään ja jatkuu syyskuun loppuun asti. Jokainen lahjoitettu euro on askel kohti lukutaitoa. Sitä ilman rauha, toimeentulo ja ihmisarvoinen elämä eivät ole mahdollisia. Aion itse lahjoittaa 4 euroa jokaista syyskuun aikana lukemaani kirjaa kohti. Haastan sinut mukaan ja toivon, että kannustat myös tuttusi tukemaan lukutaitoa; yhdessä tavoitteeseen on helpompi päästä.

Tue lukutaitoa! 

Kommentit