Talven lukuhaasteen koonti


On aika laittaa Talven lukuhaaste pakettiin. Tässä lukuhaasteessa tarkoitus oli lukea vähintään yksi kirja kustakin ryhmästä, joita olivat syksy, talvi, joulu ja lumi. 

Luin yhden kirjan jokaiseen ryhmään: runoteoksen, novellikokoelman ja pari romaania. Talvi-ryhmään oli tarkoituksena lukea myös Italo Calvinon Jos talviyönä matkamies, mutta sen lukeminen jäi kesken, kun malttamattoman lukijan mieli halaji toisiin yöpöydän kirjoihin. Täytyy tarttua Calvinon kirjaan uudelleen myöhemmin. 


Syksy

Tähän ryhmään oli haastavinta valita lukemista. Anderssonin runot olivat minulle entuudestaan tuntemattomia. Syksyni sumuissa rakastan sinua osoitti, että kannattaa jatkossakin lukea Anderssonin runoja.

Talvi

Teirin Talvisota kannattaa valita luettavaksi silloin, kun kaipaa kevyttä mutta laadukasta luettavaa. Vaikka tämä teos ei taida säilyä kovin pitkään mielessä, viihdyin sen parissa loistavasti.

Joulu
Joulukuun kymmenesGeorǵe Saunders

Luin Saundersin kehutun novellikokoelman viime vuonna. Se oli vuoteni parhaimpia kirjoja ja kirkkaasti parhain lukemistani novellikokoelmista. Saundersin novellikokoelmaan palaan varmasti vielä tulevaisuudessa, sillä novellit eivät kuoriudu täysin auki ensimmäisellä lukukerralla.

Lumi
Lumen maaYasunari Kawabata

Japanilaiskirjailija Kawabata on ollut lukulistallani pitkään, joten olinkin iloinen, että sain Talven lukuhaasteen myötä viimein otettua ensiaskeleen kirjailijan tuotantoon. Lumen maa ei osoittautunut helpoksi teokseksi, mutta siinä on silti jotain taianomaista ja kaunista. 


Kiitos Ullalle mukavasta haasteesta!

Kommentit

 1. Hämeenlinnan maisemia! ❤ Ihana talvi siellä ja talvihaastekin sujui noin komeasti. Luin kaksi kirjaa, jotka olisivat tähän sopineet, mutta kokonaisuus jäi kuitenkin kesken.

  Joulukuun kymmenes on nyt lainassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinko ja lumiset maisemat ovat kyllä aina niin kaunista katseltavaa - ja Hämeen linna vakiokuvauskohteeni, en kyllästy siihen ollenkaan. :-D

   Tämän haasteen avulla sain tutustuttua viimein esimerkiksi Kawabataan, mistä olen iloinen. Huippua, että Saundersin novellikokoelma odottelee sinua! Se on niin huikea - tiedän, että ihastut! :-)

   Poista

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti on ilo!