Viiden kirjan haaste


Sain ilokseni Kirsiltä ja Kaisa Reetalta kirjaisan haasteen. Kiitos! Tässä vastaukseni haastekysymyksiin.

1. Kirja, jota luen parhaillaan: 

Tällä hetkellä tekisi mieli tarttua useisiin teoksiin yhtaikaa - niin monta houkuttelevaa teosta odottelisi lukijaansa. On pakko malttaa mielensä, koska yleensä en lue kovinkaan montaa teosta samaan aikaan. Aloitin ihan vasta Tommi Kinnusen uusimman romaanin Lopotti, jonka lisäksi kesken on toisen suosikkini Johan Bargumin novellikokoelma. Runonälkään nappaan tällä hetkellä runoja nuorille suunnatusta teoksesta Runo vieköön.

2. Kirja, josta pidin lapsena: 

Pidin lapsena etenkin niistä kirjoista, joissa oli pikkutarkkoja kuvia tutkittavaksi. Muistan rakastaneeni ainakin Tiheikön väkeä. Myöhemmin ahmin lähestulkoon kaikki kirjaston hevoskirjat, joista suurimpia suosikkejani oli Nummelan ponitalli -sarja.


3. Kirja, joka jäi kesken:

Luovutin juuri tällä viikolla klassikkolukupiirin seuraavan kirjan kanssa. Umberto Econ Ruusun nimi tökki niin pahasti vastaan, että tuntui todella vapauttavalta palauttaa se takaisin kirjastoon. Jätän surutta kesken ne kirjat, jotka eivät nappaa mukaansa tai jos lukuhetki ei tunnu oikealta. Kesken jätettyyn voi aina palata uudelleen, jos siltä joskus tuntuu. 

4. Kirja, joka teki vaikutuksen:

Viimeksi minut on vaikuttanut John Williamsin Stoner. Muita väkevän vaikutuksen tehneitä ovat muun muassa Kjell Westön Kangastus38, Juha Hurmeen Nyljetyt ajatukset, Haruki Murakamin Kafka rannalla ja vakiovastaukseni Väinö Linnan Täällä Pohjantähden alla.

5. Kirja, johon palaan uudestaan:

Palaan usein Juha Hurmeen huikean hienoon teokseen Nyljetyt ajatukset. En voi kuin lämpimästi suositella lukemaan kyseisen teoksen, jos se on vielä lukematta. 


En ole ihan varma, ketkä tämän haasteen ovat saaneet. Kokeillaanpa kuitenkin seuraavia bloggareita: kaimani ja lukupiiriystäväni Kirja hyllyssä -blogista, MarikaOksa Oksan hyllyltä -blogista ja Suketus Eniten minua kiinnostaa tie -blogista. 

Palailen viikonlopun aikana kirja-arvioiden merkeissä. Antoisia lukuhetkiä viikonloppuunne!

Kommentit

 1. Juha Hurmeen Nyljetyt ajatukset, ah! Siihen kelpaa kyllä palata! Täällä Pohjantähden alla on minulle se vaikuttavin ikinä. Stoner on lähes samaa sarjaa, upea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon niin kovasti, että Hurme jatkaa kumppanusten tarinaa. Sitä ennen voisi tutustua muuhunkin Hurmeen tuotantoon. TPA:n voittanutta ei ole; sen paikka on syvällä sydämessä. <3

   Poista
 2. Kiitos haasteesta! Lopotti kiehtoo, mutta odottelen vielä. Aion myös välttää kaikki siihen liittyvät tekstit ennen omaa lukukokemusta, sillä odotukset ovat hurjat. Viime viikolla olin Kansallisteatterin Bloggariklubilla, jossa Juha Hurme kertoi uudesta näytelmästään ja kirjoittamisesta yleensä. Ihastuin häneen ehkä vähän, mutta mitään kirjoittamaansa en vielä ole lukenut. Nyljetyt ajatukset kiinnostaa kovasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, tekisin juuri samoin, ellen olisi enää malttanut odottaa. ;-)

   Oih, kuulostaa hienolta! Olisi ollut mahtavaa päästä kuulemaan Hurmetta. Nyljetyt ajatukset on kirjallisuuden rakastajan juhlaa. Kannattaa lukea.

   Poista
 3. Juha Hurme on huippu Olen pitänyt sekä hänen kirjoistaan että teatterityöstään. Lue hänen kirjansa Hullu, ellet ole jo lukenut.
  Minä pidin kyllä Econ Ruusun nimestäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole lukenut vielä muuta Hurmeen tuotantoa, joten kiitos lukuvinkistä, Marjatta! :-) Jospa joskus pääsisi näkemään miehen teatterityötäkin.

   Voih, minuun Ruuusun nimi ei kolahtanut yhtään. Murhamysteerien ratkomiset eivät vain ole sitä, mistä kiinnostaisi lukea.

   Poista
 4. Kaisa, pitikö minun olla haastettuna tähän? Pääsin nyt vasta koneelle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisa, sorry, väärä Kaisa!<3

   Ruusun nimi on tökinyt minllakin...:)

   Poista
  2. Hihi, ei se mitään, Leena! <3

   En yhtään yllättynyt tästä: meillä kun tuntuu olevan aika samankaltainen lukumaku. :-)

   Poista
 5. Kiitos haasteesta, mutta ehdin tämän jo tekemään. :) Vastaukseni löytyvät täältä: http://oksanhyllylta.blogspot.com/2016/01/viiden-kirjan-haaste.html

  Ruusun nimi tuntuu jakavan mielipiteitä... olen lukenut sen vuosia sitten, ja pidin siitä tosi paljon. Kirja odottelee uusintalukua hyllyssäni, ja olen ajatellut kirjaa ensi kesälle. Hieman jo jännityksellä odottelen, kolahtaako kirja edelleen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpä käydä lukemassa vastauksiasi. Jäi postauksesi huomaamatta, vaikka yritin kurkkia viimeisimpiä tekstejäsi. :-)

   Uusintalukua! Vau, mahtavaa, että kirja on ollut sinulle mieluisa! :-) Minua ei Econ teoksessa houkutellut oikein mikään ja lukeminen tuntui niin pakkopullalta, että parempi jättää sikseen.

   Poista
 6. Tykkäsin Hurmeen Hullusta ja odotukset olivat kovat Nyljetyistä ajatuksista, mutta niin vain kävi, että en jaksanut lukea souturetkeä, jossa puhutaan vain Kilven Alastalon salista. Omaa pää alkoi tuntua nyljetyltä.
  Kangastus 38 teki myös minuun vaikutuksen.
  Ja Lopotin ostan heti kun se tulee kirjakauppaan :) Neljäntienristeys oli paras kirja ilmestymisvuonna minun mielestäni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minut Hurme sen sijaan sai ihan innostumaan Alastalon salista. Tarkoituksena oli lukea se jo toiseen klassikkohaasteeseen mutta yliarvioin omaa lukunopeuttani. Kenties sitten kesän haasteeseen tai jo ennen sitä, jos mikään muu ei mene edelle.

   Sama täällä, Neljäntienristeys oli ilmestymisvuotenaan lempparini. Odotukset ovat korkealla Lopotin suhteen. :-)

   Poista
 7. Ihanaa Kaisa että otit haasteen vastaan, vastauksiasi oli antoisaa lukea! :)

  Lopotti kiinnostaa minuakin kovasti, sillä Neljän tien risteys (en muista enää, miten tuo kirjan nimi kirjoitettiin, yhteen vai erikseen) oli tietenkin ihan huikea.

  juha Hurmeen Nyljetyt ajatukset - kiitos, koppaan vinkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain Lopotin luettua muutama päivä sitten. Voi huokaus, mikä kirja se(kin).. <3 Viikonloppuna aion kirjoitella siitä - tulee kyllä yhtä vaikeaa kuin Neljäntienristeyksenkin kanssa.

   Mahtavaa, että koppasit vinkin! :-)

   Poista

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti on ilo!