Budapestin matkamuistoja

Parlamenttitalo.
Kuten edellisessä arviossa mainitsinkin, kesän matkakohteeksemme valikoitui Budapest. Ihastuin kaupunkiin kertaheitolla. Rakastin sen arkkitehtuuria, Tonavan rantaa, huikeita maisemia Budan puolelta, kahviloita ja gulassikeittoa. Viiden päivän aikana ehdimme nähdä lähes kaiken, mitä olin toivonutkin, sillä sää suosi paria viimeistä päivää lukuunottamatta. Hyvä puoli kuitenkin, että jäi nähtävää tulevaisuudenkin varalle, sillä kävisin Budapestissa mielelläni uudelleenkin.

Loman aikana me muun muassa kipusimme Gellértinvuorelle, nousimme köysiradan hisseillä Budan puolelle, kolusimme kuuluisaa kauppahallia, tutustuimme esimerkiksi Matiaksenkirkkoon, Pyhän Tapanin basilikaan ja Terrorin taloon, jossa opimme paljon Unkarin karusta historiasta sekä vietimme iltaa parituntisella jokiristeilyllä, jonka aikana pääsi nauttimaan maisemien lisäksi unkarilaista ruokaa. Risteilyn jälkeen olikin ihanaa jäädä ihastelemaan Tonavaa iltavalaistuksessa. Yksi omista ehdotomista suosikeistani oli tietenkin myös New York Café, maailman kauneimmaksi kahvilaksi tituleerattu kahvila. Hyvä, että maltoin kahviani juoda ollenkaan, sillä tällaiselle esteetikolle ja kahviloiden rakastajalle paikka oli kuin taivas. Ah!

Kameran muistikortti on pullollaan kuvia, joten yritin karsia blogiin vain muutamia otoksia. Yritän palailla piakkoin kirja-arvion merkeissä; bloggausta odottaa Henrik Tikkasen Osoitesarja. Kesän tiiliskiviprojektini on edelleen kesken mutta loppusuoralla: Alastaloa jäljellä vielä sellaiset 200 sivua. Tällä viikolla en aio lukea mitään muuta, jotta maaliviiva ylittyy. Jaksaa, jaksaa!

Mukavia lukuhetkiä ja elokuun loppua!
Széchenyin sillan leijona, taustalla Budan linna.
Budan linna.
Matiaksenkirkko.
Kalastajanlinnake.
Pyhän Tapanin basilika.
Kauppahalli.
Unkarilaisia lángos-lättyjä. Kaloripommeja muttei harmittanut, että maistoi.
New York Cafén herkkuja.
Kahvia juodessa sai nauttia pianon soitosta.
New York Café.
Vapaudensilta.
Vapaudenpatsas Gellértinvuorella.
Vajdahunyad-linnake.
Millennium-muistomerkki.

Kommentit

 1. Oi ihana Budapest <3 Kaunis, monipuolinen kaupunki. Aika lailla samat kohteet on nähty. Me käytiin yhtenä päivänä kaupungin ulkopuolella rinteisellä metsäretkellä, sekin oli huima kokemus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohoo, kuulostaa mielenkiintoiselta! Budapest on kertakaikkisen upea kaupunki. <3

   Poista
 2. Näyttääpä kauniilta! Tuonne New York -kahvilaan olisi ihana mennä istuskelemaan ja nauttimaan herkkuja. Ja kaikki nuo sillat, rakennukset, kauppahallin tunnelma... Tässä tulee taas matkakuume. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih. :-) New York -kahvilaan kannattaa ehdottomasti mennä nauttimaan kahvihetkestä, jos on Budapestissa. Muutenkin Budapestissa on ihastuttavan paljon erilaisia kahviloita. Varsinainen kahvilarakastajan ihannekohde! ;-)

   Poista
 3. Olen käynyt kerran Budapestissä, talvisaikaan. Omat kuvamuistoni ovat siis harmaasävyisiä, ja oli tosi kiva katsoa sinun kesäkuviasi. Budapest jäi muistoihin kiehtovana paikkana, jonne olisi kiva matkustaa uudestaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin matkustaisin sinne mielelläni uudelleen. Kaunis kaupunki!

   Poista
 4. Olen käynyt täällä monta kertaa katsomassa näitä aivan mielettömän upeita kuvia, mutta nyt vasta ennätän kommentoimaan. :) En ole koskaan käynyt Unkarissa, mutta maa kiinnostaa, ja etenkin juuri Budapest houkuttelisi. Kaikki siellä käyneet ystäväni ja tuttavani ovat yksinkertaisesti ihastuneet kaupunkiin. Luulen, että minullekin kävisi samoin. :)

  Ja iik, tänään vihdoin nähdään! Ihanaa! <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kuvakehuista, Sara! <3 Kamera suorastaan lauloi Budapestissa, ja oli äärimmäisen vaikeaa saada valittua tänne muutamia harvoja otoksia - kyllähän sinä myös innokkaana kuvaajana tiedät tällaiset. ;-D Ja voih, sinäkin rakastuisit Budapestiin! Ihana ja rento kaupunki.

   Oli niin mukava nähdä lukupiirissä. <3 <3

   Poista
 5. Oih Kaisa, miten ihania, ihania kuvia<3 Olen varma, että ellen olisi vannoutunut Itävalta-fani, olisin Unkari-fani. Näissä maissa on muuten monta samaa juttua eikä se ole vain gulassi. Yhteinen historia näkyy monessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon sanoistasi, Leena! <3 Oh, Itävallassa on minulla käymättä. Itse asiassa katsoimme ensin lentoja Wieniin, mutta ne olivat niin kalliita, että jätimme Wienin odottamaan ja matkasimmekin Budapestiin. Olen varma, että rakastuisin Wieniinkin ja toivon, että pääsisin sinne lähivuosina. :-) Budapestin kauneus ja tietynlainen rentous lumosi täysin. Mikä kaupunki!

   Poista

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti on ilo!