Blogistanian kirjapalkintoehdokkaani 2016


Tänään juuri tällä hetkellä monet kirjabloggaajat julkaisevat ehdokkaansa viime vuoden parhaista lukemistaan teoksista. Tänä vuonna blogistanian Finlandiaa emännöi Krista Lukutoukan kulttuuriblogista, Globaliaa Niina T. Yöpöydän kirjat -blogista, Kuopusta Notkopeikko Notko, se lukeva peikko -blogista ja Tietoa Jonna Kirjakaapin kummitus -blogista. Ohjeet ja lisätietoa löydät tämän linkin takaa. Äänestyksen tulokset julkaistaan huomenna 28.1. klo 10 emäntäblogeissa.

Itse osallistun tällä kertaa ainoastaan Finlandiaan, koska luin viime vuonna julkaistua käännöskirjallisuutta todella vähän eikä näistä kirjoista mikään jäänyt tarpeeksi väkevästi mieleen. Lainaukset ovat arvioistani.

Kotimaista vuonna 2016 julkaistua kirjallisuutta luin huimasti; olihan viime vuosi kotimaisen kirjallisuuden juhlaa. Lukemieni teosten laittaminen kolmen parhaan järjestykseen oli tiukkaa, koska moni luettu teos on edelleen hyvin mielessä. Lopulta päädyin listaan, jossa ovat eniten tunteita ja ajatuksia ravistelleet kirjat ja ne, joiden lukemiseen olen napannut aikaa vaikka väkisin:

3 pistettä: Lopotti, Tommi Kinnunen (Wsoy) 

"Lopottia lukiessa kyyneleet virtasivat useaan kertaan, sydäntä repi ja raastoi, pakahdutti. Elin vahvasti mukana, sivut vaihtuivat tiuhaan ja pystyin näkemään tapahtumat kuvina silmieni edessä."

2 pistettä: Eurooppalaiset unet, Emma Puikkonen (Wsoy)

"Eurooppalaiset unet ravistelee lukijaa: lintukodoksi mielletyssä Euroopassa kuohuu turvattomuus ja soi rauhaton sävelmä."

1 piste: Mies, ja hänen asiansa, Pirkko Saisio (Siltala)

"Mies, ja hänen asiansa on lukukokemuksena yhtä kihisevän jännittävä, kuin se tunne, kun iso kala viimein nappaa uistimeen. On yhtä lailla löydettävä malttia, vaikka tekisi mieli vetäistä nopeasti kala järven synkästä syleilystä."

Kommentit

 1. Eurooppalaiset unet <3 Ihanaa, että se on saanut paljon mainintoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, Eurooppalaisille unille toivon monen monta lukijaa. Upea kirja!

   Poista
 2. Eurooppalaiset unet listalla meilläkin :)

  VastaaPoista
 3. Voi, kamalan hyviä ovat sinunkin valintasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä vuonna oli kyllä haastavaa laatia tätä listaa, koska viime vuonna luin niin paljon upeita kotimaisia. Monta upeaa jäi nyt ulkopuolelle, mutta nämä kolme vavahduttivat erityisesti.

   Poista
 4. Minullakin Eurooppalaiset unet! Lopotti on komea kirja sekin, listaltani se putosi monien muiden kovien vuoksi. Kyllä oli mahtava kirjavuosi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtava kuulla, Eurooppalaiset unet on niin hieno! Minulle kävi myös niin, että muitakin äärimmäisen mainioita kotimaisia tipahti ulkopuolelle. Voittaja, Lempi, jäi niukasti tästä ulkopuolelle. Viime vuosi oli kotimaisten juhlaa, ai että!

   Poista
 5. Puikkosen kirja pitää muistaa ottaa lukulistalle, niin monessa blogissa sitä on kehuttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Se on mieleenpainuva teos.

   Poista
 6. Hieno lista! Lopotti odottelee jo hyllyssä, Eurooppalaiset unet vahvasti lukulistalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi mitä herkkuja sinulla on vielä edessä! :-)

   Poista

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti on ilo!