Kirjablogit ja 101 kirjaaRiemullista ja kirjallista uutta vuotta 2017!

Ennen kuin palaan erillisessä postauksessa viime vuonna parhaiten mieleenpainuneisiin kirjoihin ja tuumin enemmän vuoden 2017 lukusuunnitelmia, on viimein aika esitellä, miten kirjabloggaajat ottavat osaa Suomen juhlavuoteen. Yle nimittäin pyysi kirjabloggareita mukaan juhlavuoden Kirjojen Suomi -kampanjaan, johon kuuluu huimasti kaikenlaista, kuten radio- ja televisio-ohjelmia sekä kirjallisuus-podcasteja. Kaikki Kirjojen Suomi -kampanjaan liittyvä löytyy tänään auenneesta sivustosta http://yle.fi/aihe/kirjojen-suomi. Sisältöä tulee jatkuvasti lisää, joten kannattaa seurata mukana jo alusta alkaen. 

Kirjallisuustoimittajat Seppo Puttonen ja Nadja Nowak ovat valinneet 101 kirjaa jokaiselta itsenäisyyden vuodelta (vuoden 2017 kirja valitaan tietenkin vuoden aikana). Millaisen kuvan nämä kirjat antavat Suomesta ennen ja nyt ja miten asiat ovat muuttuneet? Valitut kirjat eivät noudata perinteistä kirjallisuuden kaanonia, ja ainakin itselleni joukossa on paljon entuudestaan tuntemattomia teoksia. Kirjalista löytyy kokonaisuudessaan täältä. Vuoden aikana listan kirjoja esittelevät Ylen Radio 1 Sadan vuoden kirjat -sarjassa ja Ylen Aamu-tv 101 kirjaa -sarjassa. Nämä ovat sisarsarjoja, joissa kirjoista keskustellaan eri näkökulmista kirjailijoiden ja kulttuuripersoonien kanssa. Yle Areenassa on jo nyt nähtävillä ohjelmat 50 ensimmäisestä kirjalistan teoksesta. Lisäksi Yle Teemalla alkaa 13. helmikuuta 10-osainen kirjallisuuskeskustelujen sarja Pilkun jälkeen.

Kampanjassa on mukana yhteensä 81 kirjabloggaajaa. Jokaiselle kampanjaan mukaan liittyneelle kirjabloggarille on arvottu luettava kirja, josta kukin kirjoittaa blogiinsa yhtä aikaa Ylen sarjojen kanssa. Kannattaa seurata kirjablogeja näppärästi uuden yhteisen sivuston kautta: http://kotimaisetkirjablogit.blogspot.fi/. 

Myös Kannesta kanteen osallistuu mukaan. Minulle osui vuosi 1970 ja Lassi Sinkkosen romaani Solveigin laulu. Teos onkin jo luettuna, mutta ajatuksistani voi lukea näillä näkymin kesällä. Aion muutenkin poimia kirjalistalta lukuvalintoja pitkin vuotta. Mikäs olisikaan parempi hetki viimein tarttua niihin teoksiin, jotka on meinannut lukea iät ja ajat, kuin satavuotiaan Suomen juhlavuosi? 

Kirjavinkkejä kaivatessa kannattaa myös kokeilla myös mainiota Kirjakonetta. Lisäksi osa kirjoista on  vapaasti luettavissa e-kirjoina koko juhlavuoden ajan http://yle.fi/aihe/kirjojen-suomi -nettisivuston kautta. 

Facebook-sivu löytyy nimellä Yle Kirjojen Suomi - käy tykkäämässä ja osallistu keskusteluun! Lisäksi kampanjan tunnus on @YleKulttuuri ja hastag #kirjojensuomi.

Vuodesta 2017 tulee takuulla huikean hieno kirjavuosi! 

Kommentit

 1. On mahtavaa olla tässä juhlassa mukana!❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Mikä onkaan parempaa kuin kirjapöhinä. <3

   Poista
 2. Tämä on upea juttu - ihanaa olla mukana!

  VastaaPoista
 3. Sait hienon kirjan! Varmasti Solveigin laulu kestää vaikka kuinka monta lukukertaa.

  101 kirjaa on kyllä kertakaikkisen komea projekti Suomen juhlavuodelle.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti on ilo!