keskiviikko 22. toukokuuta 2019

Summer Book Bucket List 2019 - Mitä haluaisin lukea kesällä?


Syyslukija listasi hiljattain youtube-kanavallaan muutamia kirjoja, jotka hän haluaisi lukea kesän aikana. Hauska Summer Book Bucket List on hänen muunnoksensa blogeissa kesän kynnyksellä tehtävistä Summer Bucket List'eistä, joissa siis listataan, mitä kaikkea, isoa taikka pientä, haluaisi tehdä kesällä.

Vaikka luen pääsääntöisesti fiiliksen mukaan (ja sen, mitä täytyy palauttaa kirjastoon määräpäivään mennessä), rakastan listoja ja on kivaa tehdä tällaisia kevyitä suuntaviivoja oman lukemisen suhteen. Tein Summer Book Bucket List'ini samoin kuin Syyslukija, eli listasin sellaisia teoksia, joiden lukemista odotan erityisen innokkaasti ja joiden lukemista olen saattanut säästää kesäksi. En nostanut listalle mitään hyllynlämmittäjä-haasteen kirjoistani, koska mikään niistä ei inspiroi juuri nyt sen kummemmin (tietää "hyvää" haasteen kannalta, haha).

Mitä sitten erityisen palavasti haluaisin lukea kesä-, heinä- ja elokuussa?

Holly Bourne: Oonko ihan normaali?
Tämä trilogia ponnahtelee jatkuvasti esiin bookstagramissa, ja ensimmäinen osa on lainattuna odottelemassa lukemista. Luin tänä vuonna Bournen ensimmäisen aikuisille suunnatun romaanin, mutta tämä ya-kirjallisuuden kehuttu trilogia on jäänyt odottelemaan. Olisi kiva saada luettua koko sarja tänä vuonna!

Enni Mustonen: Taitelijan vaimo  (+ Sotaleski)
Rakastan Mustosen Syrjästäkatsojan tarina -sarjaa, mutta koin ehkä pari vuotta sitten pientä kyllästymistä ja päätin jättää sarjan lukemisen hetkeksi tauolle. Nyt olen taas sen verran innostunut, että haluan ehdottomasti lukea ainakin viime vuonna ilmestyneen osan Taitelijan vaimo. Onneksi nämä löytyvät äitini hyllystä, sillä ostan sarjan osia hänelle aina äitienpäivälahjaksi.

Liane Moriarty: Tavalliset pikku pihajuhlat
Moriarty on vakiinnuttanut paikkansa suosikkieni joukosta: jos kaipaan kevyttä mutta silti terävää luettavaa, ovat Moriartyn teokset ainakin tähän mennessä olleet nappivalinta. Muistaakseni häneltä ilmestyy uusi romaani suomeksi kesän aikana, mutta koska se ei ehdi ilmestyä ennen Lissabonin matkaamme, aion napata mukaan jo hyllystäni löytyvän Tavalliset pikku pihajuhlat. Reissuilla haluan lukea  lähes poikkeuksetta jotain helppolukuista ja juonivetoista.

Paula Nivukoski: Nopeasti piirretyt pilvet
Tästä esikoisteoksesta on noussut bookstagramin kautta teos, jonka lukemista odotan älyttömän paljon. Uskon, että pidän kirjasta ja parhaimmillaan voisin rakastua palavasti. Olen kuitenkin halunnut odottaa, että Nivukosken teoksen lukemiselle tarjoutuu juuri oikea lukuhetki.

Elena Ferrante: Uuden nimen tarina
Luin alkuvuodesta ensimmäisen osan Ferranten Napoli-sarjaa, ja kesä voisi olla sopiva hetki lukea toinen osa, Uuden nimen tarina. En vielä ensimmäisen osan kohdalla kokenut hullaantumisen tunteita, mutta ehkä tämä toinen osa tempaisisi minut paremmin mukaansa.

Silvia Hosseini: Pölyn ylistys
Olen säästellyt tätä(kin) sitä oikeaa lukuhetkeä varten. Uskoisin, että kesällä olisi mukava upota näihin Hosseinin kehuttuihin esseisiin. Olen vasta tänä vuonna ylipäänsä löytänyt esseet, kun alkuvuonna luin Roxanne Gayn esseekokoelman Bad Feminist ja haluan ehdottomasti lukea lisää.

+ Joitakin naisten kirjoittamia klassikkoja, joista kesällä haluan lukea ainakin Jean Rhysin Siintää Sargassomeri ja Ranya ElRamlyn Auringon asema.


Elokuun lopussa tai syyskuun alussa on sitten kiva katsastaa, luinko nämä teokset vai osan niistä ja mitä mieltä lukemistani kirjoista olin. Onko sinulla tapana suunnitella etukäteen, mitä luet kesällä? Minkä teoksen lukemista odotat erityisesti?

9 kommenttia:

 1. Blogin myötä minuunkin on tarttunut innostus kesäkirjojen listaamiseen. Oma tämän kesän lista on vielä vaiheessa, mutta Ferranten sarjan viimeinen osa siellä ainakin on. Olen lukenut ko. sarjaa aiempinakin kesinä, joten siitä on tullut jo kiva perinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva käy sitten lukemassa, mitä kirjoja päädyt listallesi laittamaan, jos teen blogiisi sellaisen. :-) Voin hyvin kuvitella, että Ferranten sarja on varmasti oivaa kesälukemista - vähän niin kuin Mustosenkin sarja.

   Poista
 2. Kiva postaus:)
  Minä suunnittelen sen verran lukemista, että varaan kirjoja kirjastosta ja luen niitä sitä mukaa, kun ne sieltä tulee. Omasta kirjahyllystä valitsen kirjan fiiliksen mukaan luettavaksi, sillä hyllyt pursuaa lukemattomista kirjoista.
  Odotan vain, että pääsen rauhassa lomalla lukemaan, sillä työ on ollut tosi haastavaa. Samalla voisin täydentää Helmet-haasteen loppuun, ei montaa kirjaa puutu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa tutulta! Tosin itse voisin vähän enemmänkin lukea omasta hyllystä; nyt ole taas keskittynyt enemmän noihin kirjastosta tasaisin väliajoin tupsahteleviin varauksiin. Ooh, onpa sulla hyvä tilanne helmet-haasteessa! Mulla on yhtä kirjaa vaille puolivälissä, ja aion siitäkin tehdä oman postauksensa, kunhan puoliväli koittaa. Nyt alkaa hiljalleen olla haastavampaa täydentää haastetta, kun kaikki luetut eivät kohta enää sujahda helposti haastekohtiin niin kuin tähän mennessä. Tsemppiä työpäiviin ennen ansaittua lomaa! :-)

   Poista
 3. Ooh, pitäisiköhän pitkästä aikaa laatia tällainen listaus. Ehkä siitä saisi jopa bloggaamiseenkin virkeyttä, kun minulla se on ollut viime aikoina vähän sellaista luettu ulos -meininkiä.

  Pölyn ylistys on kiinnostava, Siintää Sargassomeri niin ikään etenkin jos sen lukee parina Kotiopettajattaren romaanin kanssa, Moriarty on aina hyvää kesälukemista. Minä aion nyt kesällä lukea Ferranten Napoli-sarjan viimeisen osan.

  Ihanaa kesän odottelua! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin itseäni piristävät tällaiset postaukset, kun tosiaan muuten tulee kirjoitettua vain niitä arvioita. Olisi super kiva lukea sultakin tällainen postaus! :-) Oi vitsi, mulla on Kotiopettajaren romaani lukematta myös. Täytyypä katsoa, saisiko sen luettua tuolle Rhysin omalle parina vai jääkö toiseen kertaan.

   Kiitos, samoin sulle Katja! <3

   Poista
 4. Hauska lista, pitää ehkä itsekin lainata ideaa! :) Kesää kohti tulee itse luettua yleensä korostetusti oman hyllyn kirjoja, joten sieltä voisikin nostaa odotetuimpia esiin.

  Sinulla on ihania kirjoja edessä, Ferrante & Hosseini ihan etenkin! Auringon asema on myös upea, haluaisin sen itsekin lukea uudelleen, kun edellisestä kerrasta alkaa olla jo vuosia. Ehkä se voisikin olla yksi kesäkirjoistani?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lainaa vain, tällaisia listoja on aina tosi kiva lukea! :-) Itse olin alkuvuodesta hivenen innostuneempi oman hyllyn kirjoista, mutta nyt olen taas lukenut lähinnä kirjaston varauksia. Toisaalta ehkä olen jämähtänyt liikaa ajatukseen, että pitäisi lukea vain hyllynlämmittäjä-haasteeseen valitsemiani teoksia, vaikka ihan hyvin voisi lukea niitä muitakin hyllyssä olevia, jotka saattaisivat inspiroida just nyt enemmän.

   Ihana kuulla, että Auringon asema on hyvä! Se ei ainakaan ole kovin pitkä, joten sopii varmasti siksikin hyvin kesän uusintalukukierrokselle. :-D

   Poista
 5. I was diagnosed of herpes virus, I have tried all possible means to get cure but all my effort proved abortive, until a friend of mine introduced me to a herbal doctor called Chief Dr Lucky, who prepare herbal medicine to cure all kind of diseases including herpes virus (Herpes), when i contacted this herbal doctor via email, he sent me herpes virus herbal medicine via courier service, when i received the herbal medicine he gave me step by step instructions on how to apply it, when i applied it as instructed i was totally cured from the virus within 3 weeks of usage. Contact this great herbal doctor today to get your cure. 
  Via Email : chiefdrlucky@gmail.com
  Whats App : +2348132777335
  website : http://chiefdrluckysolutionhome.website2.me/    

  VastaaPoista