tiistai 30. heinäkuuta 2019

7 + 3 syksyn kirjaa, jotka haluan lukea


Olen jo kesän alkupuolella silmäillyt läpi kustantamojen syksyllä ilmestyvien kirjojen katalogeja ja laittanut hyvissä ajoin muutamia kirjoja varaukseen. Katalogien tutkiminen on ollut siis nimenomaan silmäilyä: bongailen itselleni tuttujen kirjailijoiden uutuudet. Entuudestaan tuntemattomat mutta kiinnostavilta kuulostavat lokeroin jonnekin mieleni sopukoihin ja päätän varaamisesta viimeistään sitten, kun olen myöhemmin lukenut näistä kirjoista arvioita. Tämän vuoksi tältä listaltani löytyy itselleni vain entuudestaan tuttujen kirjailijoiden uutuuksia, jotka minua kiinnostavat. Tosin lopuksi listaan kolme sellaista kirjaa, jotka ovat jo herättäneet huomioni muiden blogien kautta.

7 syksyllä ilmestyvää kirjaa, jotka aion lukea:

Pajtim Statovci: Bolla (Otava, elokuu)

Jos minun pitäisi lukea vain yksi syksyllä ilmestyvistä uutuuksista, valitsisin empimättä tämän. Odotan Statovcin uutuusteosta kaikkein eniten, ja haluan lukea sen mahdollisimman pian ilmestymisen jälkeen.

Lucia Berlin: Ilta paratiisissa (Aula & Co, syyskuu)

Tämä on kolmas ja viimeinen osa Berlinin novellikokoelmaa. Samaan aikaan on ihanaa, että saa jälleen nauttia Berlinin taitavasta kynänjäljestä ja niin harmillista, ettei lisää ole ja tule.

Elina Hirvonen: Punainen myrsky (Wsoy, syyskuu)

Hirvosen edellinen romaani Kun aika loppuu oli mieleenpainuva lukukokemus, joten uusin kiinnostaa.

Christina Sandu: Vesileikit (Otava, syyskuu)

Sandun esikoisteos Valas nimeltä Goliat teki ilmestymisvuonnaan vaikutuksen ja odotan mielenkiinnolla hänen toista teostaan.

Annastiina Storm: Kerro, kerro (S&S, syyskuu)

Sama juttu kuin edellä - saattoikohan kyseessä olla vuosi, jolloin loistavia esikoiskirjailijoita pulpahteli pinnalle vaikka kuinka monta. Stormin esikoisteoksen Me täytytään valosta löysin ystävän suosituksen avulla, ja mieleen painui erityisesti Stormin lapsikertoja ja upea kieli.

Rebecca Solnit: Miehet selittävät minulle asioita (S&S, elokuu) 

Tämä nousee usein esille bookstagramissa, mutta koska olen laiska lukemaan englanniksi, olen iloinen, että Solnitin kulttiteos ilmestyy nyt suomeksi.

Kim Thüy: Vi (Gummerus, lokakuu)

Sain juuri tässä kuussa luettua ensimmäisen suomennoksen Ru ja pidin siitä, joskin arvioin väärin ajan, joka teoksen lukemiseen olisi pitänyt varata: vaikka teos on lyhyt, sitä ei kannattaisi lukea kiireessä. Tätä virhettä en tee seuraavan suomennoksen kanssa. 


+ 3 kirjaa, joista olen kiinnostunut muiden nostojen perusteella:

Kirsti Kuronen: Merikki (Karisto, syyskuu)

Tämä säeromaani meinasi vilahtaa ohitseni. Ihanaa, että taas ilmestyy lisää, sillä olen kovasti ihastunut säeromaaneihin - mainioita välipalakirjoja!

Katie Lowe: Jumalten verta suonissamme (Gummerus, syyskuu)

En jostain syystä pidä kirjan kannesta, joten meinasin ohittaa tämän sisäoppilaitokseen sijoittuvan romaanin. Jokin tässä kirjassa on nyt kuitenkin alkanut houkuttaa, joten täytyypä antaa sille mahdollisuus.

Anni Saastamoinen: Sirkka (Kosmos, lokakuu)

On työpaikan harmaa ja hiljainen Sirkka, jolla on sivuhenkilön töksähtävä nimi ja jonka yksityiselämä on sankan sumun peitossa. Aionpa ottaa sinusta selvää, Sirkka! Mitä syksyllä ilmestyviä kirjoja sinä odotat eniten?

8 kommenttia:

 1. Bolla aiheuttaa jo odottaessa sydämentykytyksiä. Odotan myös Vi :tä.

  VastaaPoista
 2. Vi on minullakin listalla, jonka tein tänään ja blogiin se ilmestyy perjantaina. Muutoin ollaankin valittu eri kirjoja... Katie Lowien kirjan panin kyllä merkille, mutta jätin sen sitten kuitenkin ulos omalta TOP-listaltani. Kiinnostavan oloinen kirjasyksy näyttää olevan tulossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin kurkkimassa postausta: meillä tosiaan on hyvin erilaisia kirjoja valittuina. Mutta kiva niin! :-) Ihana kirjasyksy vaikuttaa olevan tuloillaan!

   Poista
 3. Olipa tämä kiva postaus. En ole vielä katsellut yhtään syksyn uutuuksia, tästä sainkin monta hyvää vinkkiä, mm Elina Hirvonen ja Annastiina Storm kiinnostavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, että sait vinkkejä tästä! :-) Monia mainioita kirjoja tulossa - täytyy taas malttaa mielensä, etteivät ihan vallan kiilaisi muiden lukemista odottavien edelle.

   Poista
 4. Hei,
  Anteeksi, mutta vain kertoakseni, että olemme paikkakunnan yhteiskunta ja tarjoamme rahalainoja kaikille vakaville ja rehellisille ihmisille liiketoiminnan laajentamiseksi tai ostokseksi.
  Korko on 3% vuodessa. Lisätietoja ota meihin yhteyttä sähköpostitse.

  Sähköposti:  simondurochefort@gmail.com

  VastaaPoista
 5. I was diagnosed of herpes virus, I have tried all possible means to get cure but all my effort proved abortive, until a friend of mine introduced me to a herbal doctor called Chief Dr Lucky, who prepare herbal medicine to cure all kind of diseases including herpes virus (Herpes), when i contacted this herbal doctor via email, he sent me herpes virus herbal medicine via courier service, when i received the herbal medicine he gave me step by step instructions on how to apply it, when i applied it as instructed i was totally cured from the virus within 3 weeks of usage. Contact this great herbal doctor today to get your cure. 
  Via Email : chiefdrlucky@gmail.com
  Whats App : +2348132777335
  website : http://chiefdrluckysolutionhome.website2.me/    

  VastaaPoista